Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2015, producția de carne de porc din Rusia a crescut cu 4 milioane de tone

Autor: Maria Demetriadjoi, 11 februarie, 2016

Greutatea totală la sacrificare a porcilor a crescut până la 3,96 milioane de tone în Rusia, în 2015, arată datele recente ale ministerului agriculturii din Rusia. Procentul este cu 3,8% mai mare faţă de 2014. Fermele de porci industriale au înregistrat o crestere de 8,3% producând 3,09 milioane de tone de porci pentru sacrificare.

 

În acelaşi timp, ministerul precizează că totalul cărnii de porc produsă la fermele private mici s-a diminuat, ca urmare a răspândirii în continuare a pestei porcine africane (ASF), dar şi din cauza concurenţei de pe piaţă. Potrivit autoritaţilor din segmentul agricol cea mai mare creştere a producţiei de carne de porc s-a înregistrat în Kursk.

 

Principala sarcină a al sub-sectorului creşterii porcilor este accelerarea producţiei pentru a înlocui importurile, obiectiv pentru îndeplinirea căruia sunt necesare accelerarea creşterii şi consolidarea continua a producţiei în întreprinderile mari, dar şi a procesului de creare şi creştere a centrelor genetice în ţară.

 

Experţii cred că, în următorii ani proiecte conduse de cele mai mari exploataţii agricole vor reprezenta cea mai mare parte a creşterii producţiei. Aproape toate aceste proiecte se încadrează în aşa-numitul program de substituţie de import al Guvernului, informează Agroazi.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...