Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2015, producția de carne de porc din Rusia a crescut cu 4 milioane de tone

Autor: Maria Demetriadjoi, 11 februarie, 2016

Greutatea totală la sacrificare a porcilor a crescut până la 3,96 milioane de tone în Rusia, în 2015, arată datele recente ale ministerului agriculturii din Rusia. Procentul este cu 3,8% mai mare faţă de 2014. Fermele de porci industriale au înregistrat o crestere de 8,3% producând 3,09 milioane de tone de porci pentru sacrificare.

 

În acelaşi timp, ministerul precizează că totalul cărnii de porc produsă la fermele private mici s-a diminuat, ca urmare a răspândirii în continuare a pestei porcine africane (ASF), dar şi din cauza concurenţei de pe piaţă. Potrivit autoritaţilor din segmentul agricol cea mai mare creştere a producţiei de carne de porc s-a înregistrat în Kursk.

 

Principala sarcină a al sub-sectorului creşterii porcilor este accelerarea producţiei pentru a înlocui importurile, obiectiv pentru îndeplinirea căruia sunt necesare accelerarea creşterii şi consolidarea continua a producţiei în întreprinderile mari, dar şi a procesului de creare şi creştere a centrelor genetice în ţară.

 

Experţii cred că, în următorii ani proiecte conduse de cele mai mari exploataţii agricole vor reprezenta cea mai mare parte a creşterii producţiei. Aproape toate aceste proiecte se încadrează în aşa-numitul program de substituţie de import al Guvernului, informează Agroazi.

EuroCommerce: Cerem condiționarea acordării de fonduri europene de respectarea statului de drept
Autor: meatmilk  /   miercuri, 16 mai 2018

(Comunicat) Vorbind în cadrul Comisiei Europene, Christian Verschueren-Președinte al EuroCommerce a transmis organismului european opinia și propunerile asociației pe care o conduce, în legătură cu viitorul buget al Uniunii Europene și a informat cu privire la prioritățile celui mai mare angajator din sectorul privat din UE. Acesta a...

Jean Claude Junker a prezentat principiile bugetului UE 2021-2027
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a propus miercuri, 2 mai, un buget pe termen lung pragmatic și modern pentru perioada 2021-2027. Acesta este un răspuns onest la realitatea actuală, în care se așteaptă ca Europa să joace un rol mai important în asigurarea securității și a stabilității într-o lume instabilă, într-un moment în care...