Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În 2015, producția de carne de porc din Rusia a crescut cu 4 milioane de tone

Autor: Maria Demetriadjoi, 11 februarie, 2016

Greutatea totală la sacrificare a porcilor a crescut până la 3,96 milioane de tone în Rusia, în 2015, arată datele recente ale ministerului agriculturii din Rusia. Procentul este cu 3,8% mai mare faţă de 2014. Fermele de porci industriale au înregistrat o crestere de 8,3% producând 3,09 milioane de tone de porci pentru sacrificare.

 

În acelaşi timp, ministerul precizează că totalul cărnii de porc produsă la fermele private mici s-a diminuat, ca urmare a răspândirii în continuare a pestei porcine africane (ASF), dar şi din cauza concurenţei de pe piaţă. Potrivit autoritaţilor din segmentul agricol cea mai mare creştere a producţiei de carne de porc s-a înregistrat în Kursk.

 

Principala sarcină a al sub-sectorului creşterii porcilor este accelerarea producţiei pentru a înlocui importurile, obiectiv pentru îndeplinirea căruia sunt necesare accelerarea creşterii şi consolidarea continua a producţiei în întreprinderile mari, dar şi a procesului de creare şi creştere a centrelor genetice în ţară.

 

Experţii cred că, în următorii ani proiecte conduse de cele mai mari exploataţii agricole vor reprezenta cea mai mare parte a creşterii producţiei. Aproape toate aceste proiecte se încadrează în aşa-numitul program de substituţie de import al Guvernului, informează Agroazi.

La KolnMesse s-a sărbătorit ”Anuga Food Frozen”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 martie 2019

În prima săptămână a lunii martie 2019, la KolnMesse, s-a sărbătorit Ziua alimentelor congelate-Anuga. Sărbătoarea culinară a fost introdusă în 1984 de către președintele american, Ronald Reagan, pentru a aduce un omagiu serviciilor industriei alimentare congelate din SUA.   Între timp, industria alimentelor congelate...

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei...