Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

În 2015 vor fi finalizate cele mai multe anchete din istoria C.C.

Autor: Maria Demetriadjoi, 20 august, 2015

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a anunţat că în acest an instituţia pe care o conduce va finaliza cele mai multe anchete din istoria autorităţii, precum şi proiectul privind Registrul Ajutoarelor de Stat, o bază de date cu toate ajutoarele de stat acordate în România, informează Mediafax.

 

„O condiţie impusă de Comisia Europeană pentru ca România să beneficieze de fonduri europene, este ca RegAS să fie funcţional anul viitor. Toate instituţiile din România care acordă ajutoare de stat le vor înregistra într-o bază de date comună, astfel încât în orice moment va exista o imagine clară a modului în care sunt folosite fondurile europene şi naţionale destinate mediului de afaceri. Folosind acest instrument, vom putea informa Comisia Europeană cu privire la măsurile de sprijin implementate, ce finanțări au fost contractate, corecțiile ulterioare. Fiind un instrument informatic foarte important, proiectul este derulat de Consiliul Concurenţei cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, mai ales în ceea ce priveşte soluţiile tehnice şi mentenanţa echipamentelor”, a spus preşedintele Concurenţei.

 

Pentru eficientizarea activităţii şi simplificarea procedurilor administrative, Consiliul Concurenţei a trecut printr-un amplu proces de reorganizare instituţională şi a cadrului legislativ, acţiune care va fi finalizată în lunile următoare. Măsurile de reformă instituţională au fost recomandate de Banca Mondială încă din 2011. Pe plan legislativ, a fost modificată şi completată legislaţia privind concurenţa neloială şi cea în domeniul ajutorului de stat. În ceea ce priveşte Legea concurenţei, aceasta a fost modificată în acest an printr-o ordonanţă care urmează să fie aprobată prin lege de Parlament.

 

Tot pentru eficientizarea activităţii, Consiliul Concurenţei a implementat un sistem informatic integrat care facilitează colaborarea cu alte instituţii publice – Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Naționala de Administrare Fiscală, Ministerul pentru Societatea Informațională – Sistemul electronic de achiziții publice.

Proiectul Legii vânzării de terenuri a fost definitivat
Autor: meatmilk  /   joi, 24 noiembrie 2016

Proiectul Legii vânzării de terenuri, care stabilește suprafețele ce vor putea fi achiziționate, a fost definitivat, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, acela care a anunțat decizia de a impune o limită de 500 de hectare pentru persoanele juridice și de 150 de hectare în cazul persoanelor fizice.   “Am decis...

Ordonanța privind neutralizarea deșeurilor de origine animală
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 29 august 2016

Guvernul a adoptat o ordonanţă privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a deșeurilor de origine animală.   Ordonanţa, elaborată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, răspunde recomandării Comisiei Europeane de la începutul anului ca ”autoritățile române să identifice, cât mai...