Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În 2015 vor fi finalizate cele mai multe anchete din istoria C.C.

Autor: Maria Demetriadjoi, 20 august, 2015

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a anunţat că în acest an instituţia pe care o conduce va finaliza cele mai multe anchete din istoria autorităţii, precum şi proiectul privind Registrul Ajutoarelor de Stat, o bază de date cu toate ajutoarele de stat acordate în România, informează Mediafax.

 

„O condiţie impusă de Comisia Europeană pentru ca România să beneficieze de fonduri europene, este ca RegAS să fie funcţional anul viitor. Toate instituţiile din România care acordă ajutoare de stat le vor înregistra într-o bază de date comună, astfel încât în orice moment va exista o imagine clară a modului în care sunt folosite fondurile europene şi naţionale destinate mediului de afaceri. Folosind acest instrument, vom putea informa Comisia Europeană cu privire la măsurile de sprijin implementate, ce finanțări au fost contractate, corecțiile ulterioare. Fiind un instrument informatic foarte important, proiectul este derulat de Consiliul Concurenţei cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, mai ales în ceea ce priveşte soluţiile tehnice şi mentenanţa echipamentelor”, a spus preşedintele Concurenţei.

 

Pentru eficientizarea activităţii şi simplificarea procedurilor administrative, Consiliul Concurenţei a trecut printr-un amplu proces de reorganizare instituţională şi a cadrului legislativ, acţiune care va fi finalizată în lunile următoare. Măsurile de reformă instituţională au fost recomandate de Banca Mondială încă din 2011. Pe plan legislativ, a fost modificată şi completată legislaţia privind concurenţa neloială şi cea în domeniul ajutorului de stat. În ceea ce priveşte Legea concurenţei, aceasta a fost modificată în acest an printr-o ordonanţă care urmează să fie aprobată prin lege de Parlament.

 

Tot pentru eficientizarea activităţii, Consiliul Concurenţei a implementat un sistem informatic integrat care facilitează colaborarea cu alte instituţii publice – Oficiul Național al Registrului Comerțului, Agenția Naționala de Administrare Fiscală, Ministerul pentru Societatea Informațională – Sistemul electronic de achiziții publice.

APIA : Ghidul Prim-Cumpărătorului de lapte de vacă
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

Ghidul este adresat operatorilor economici care desfăşoară activităţi de achiziţionare a laptelui crud de vacă de la producători, în vederea procesării sau vânzării către alte unităţi de procesare şi care au obligaţia de a se înregistra în Registrul prim-cumpărătorilor de lapte.   Ghidul este întocmit...

Legislația privind gestionarea fondurilor europene a fost completată
Autor: meatmilk  /   joi, 26 aprilie 2018

(Comunicat) Guvernul a aprobat o Ordonanță care completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile aferente Politicii Agricole Comune, Politicii Comune de Pescuit şi Politicii Maritime integrate la nivelul Uniunii Europene, precum şi a fondurilor alocate de la...