Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În 2019, World Cheese Awards vor fi acordate la Bergamo

Autor: Mircea Demetervineri, 5 iulie, 2019

Gala premiilor World Cheese Awards va avea loc vineri, 18 octombrie 2019, în Italia, ca parte a festivalului de brânzeturi FORME, din Bergamo, care se va desfășura în perioada 17-20 octombrie 2019.

 

Pînă atunci, începând de luni, 22 iulie, Guild of Fine Food, în calitate de organizatori, cheamă producătorii de nivel mondial să își înscrie brânzeturile în competiția mondială.

 

Dedicată exclusiv brânzei, fără alte produse lactate, Gala World Cheese Awards va avea de analizat peste 3.500 de brânzeturi din peste 40 de țări, care sunt așteptate să fie înscrisela evenimentul din Lombardia în acest an.

 

FORME va cuprinde, de asemenea, un festival de brânzeturi de consum și noul târg internațional de produse lactate, B2Cheese, despre care World Cheese Awards afirmă că oferă setarea perfectă pentru comunitatea brânzeturilor, fiind locul conexiunilor de afaceri.

 

John Farrand, directorul organizației „Guild of Fine Food”, a declarat: „Suntem foarte entuziasmați să vizităm Italia pentru prima dată în octombrie, pentru a organiza cel mai mare eveniment mondial, din acest an calendar.

 

Premiile World Cheese Awards cresc de la an la an, dar niciodată nu pierdem din vedere că este vorba despre a sărbători munca micilor artizani de brânzeturi, așa că sperăm să avem mai multe intrări din mai multe țări ca oricând, în 2019”.

 

Înscrierile pentru World Cheese Awards vor dura de luni, 22 iulie până luni, 9 septembrie, cu excepția cazului în care limita de intrare este atinsă înainte de această dată. Producătorii se pot online la adresa www.gff.co.uk/wca .

Politica Uniunii Europene referitoare la promovarea produselor agroalimentare
Autor: meatmilk  /   vineri, 6 decembrie 2019

Comisia Europeană a adoptat Programul de lucru anual pe 2020, implementat în baza Regulamentului (UE) nr. 1144/2014 privind acţiunile de informare şi promovare referitoare la produsele agricole puse în aplicare pe piaţa internă şi în ţările terțe.   Programul de lucru stabilește prioritățile și bugetul disponibil pentru...

Consumatorii din UE iau în calcul impactul cumpărăturilor asupra mediului
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 decembrie 2019

Comisia Europeană a publicat ediția 2019 a Tabloului de bord al condițiilor pentru consumatori. Tabloul constată că, în general, discrepanțele dintre diferitele regiuni ale UE în ceea ce privește condițiile pentru consumatori se micșorează, consumatorii sunt mai conștienți de amprenta lor de mediu, iar normele în materie de...