Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În 2019, World Cheese Awards vor fi acordate la Bergamo

Autor: Mircea Demetervineri, 5 iulie, 2019

Gala premiilor World Cheese Awards va avea loc vineri, 18 octombrie 2019, în Italia, ca parte a festivalului de brânzeturi FORME, din Bergamo, care se va desfășura în perioada 17-20 octombrie 2019.

 

Pînă atunci, începând de luni, 22 iulie, Guild of Fine Food, în calitate de organizatori, cheamă producătorii de nivel mondial să își înscrie brânzeturile în competiția mondială.

 

Dedicată exclusiv brânzei, fără alte produse lactate, Gala World Cheese Awards va avea de analizat peste 3.500 de brânzeturi din peste 40 de țări, care sunt așteptate să fie înscrisela evenimentul din Lombardia în acest an.

 

FORME va cuprinde, de asemenea, un festival de brânzeturi de consum și noul târg internațional de produse lactate, B2Cheese, despre care World Cheese Awards afirmă că oferă setarea perfectă pentru comunitatea brânzeturilor, fiind locul conexiunilor de afaceri.

 

John Farrand, directorul organizației „Guild of Fine Food”, a declarat: „Suntem foarte entuziasmați să vizităm Italia pentru prima dată în octombrie, pentru a organiza cel mai mare eveniment mondial, din acest an calendar.

 

Premiile World Cheese Awards cresc de la an la an, dar niciodată nu pierdem din vedere că este vorba despre a sărbători munca micilor artizani de brânzeturi, așa că sperăm să avem mai multe intrări din mai multe țări ca oricând, în 2019”.

 

Înscrierile pentru World Cheese Awards vor dura de luni, 22 iulie până luni, 9 septembrie, cu excepția cazului în care limita de intrare este atinsă înainte de această dată. Producătorii se pot online la adresa www.gff.co.uk/wca .

Pesta porcină africană se extinde și în Polonia
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 21 iunie 2019

Pe măsură ce vara se întețește, Polonia se confruntă cu o reapariție a focarelor de febră porcină africană (PPA).   Numai la începutul acestei săptămâni, au fost raportate focare de la două ferme comerciale, e drept, de dimensiuni relativ reduse, informează cotidianul polonez Wspolnota.   După cum se știe,...

La Bruxelles se negociază noua politică europeană pentru pescuit 2021-2027
Autor: meatmilk  /   vineri, 21 iunie 2019

(Comunicat) UE depune eforturi pentru a îmbunătăți actualul Fond european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) în următorii ani, cu scopul de a stimula dezvoltarea unui sector al pescuitului dinamic, de a sprijini reînnoirea generațiilor și de a asigura un nivel de trai echitabil pentru comunitățile...