Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În 2021, retailerul Jerónimo Martins, din Portugalia, va intra pe piața românească

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 20 martie, 2019

Grupul portughez de retail Jerónimo Martins, deținător al grupului de magazine Ara, analizează potențialele locații din România, cu intenția de a lansa în această țară în următorii doi ani și jumătate, potrivit rapoartelor.

 

Într-un interviu acordat cotidianului portughez Jornal Económico, directorul executiv Pedro Soares dos Santos a explicat că societatea a obținut deja o poziție semnificativă pe piața din Polonia și va trebui să se extindă și mai mult în Europa Centrală pentru a-și menține potențialul de creștere, principala țară vizată fiind România, care are un apetit deosebit pentru consum.

 

Cu toate acestea, el a precizat că Jerónimo Martins nu are nici un interes să achiziționeze magazine care fac parte din grupul DIA, având în vedere faptul că retailerul spaniol nu are o prezență în Columbia, Polonia sau Europa Centrală.

 

În ceea ce privește America Latină, Soares dos Santos a exclus viitoarea dezvoltare potențială în Brazilia, menționând că țara nu face parte din Alianța Pacifică, care include Peru, Chile și Mexic, iar Ecuadorul se va alătura în curând.

 

El a adăugat că Alianța este „mult mai stabilă din punct de vedere economic, juridic și politic” și apreciază inițiativa privată, adăugând că achizițiile pe aceste piețe s-ar putea dovedi interesante „deoarece au acorduri comerciale, permițând un transport mai ușor al bunurilor”.

 

Comentând performanțele bune ale lui Jerónimo Martins în 2018, Soares dos Santos a declarat că firma investește foarte mult în infrastructură, deschizând mai mult de 227 de noi magazine și depozite.

 

Jerónimo Martins este prezent în Portugalia, Polonia și Columbia, cu magazine, atât în ​​segmentul alimentar, cât și în cel nealimentar.

Croații de la Orbico au cumpărat pachetul majoritar de la Interbrands România
Autor: Nora Marin  /   joi, 25 iulie 2019

Potrivit European Supermarket Magazine, compania Orbico Group, distribuitorul și operatorul de logistică FMCG din Croația, a obținut pachetul majoritar de acțiuni al firmei Interbrands Marketing & Distribution din România.   Achiziția de acum vine după ce, în luna ianuarie 2019, Orbico a achiziționat o participație...

Supeco a deschis un nou supermarket la Satu Mare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 iulie 2019

(Comunicat) Sătmărenii își pot face cumpărăturile zilnice la Supeco, un nou format de supermarket cu produse locale, prețuri mici și oferte imbatabile. Supeco Satu Mare oferă clienților posibilitatea de a cumpăra un coș cu 30 de produse de bază (apă minerală, bere, suc, produse de igienă corporală și de curățenie, cât și...