Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În arena Semtest BVN Mureș a avut loc Parada taurilor 2019

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 9 octombrie, 2019

După o pauză de un an, cauzată de evoluția pestei porcine africane, Semtest BVN Mureș a reluat cea mai mare sărbătoare a zootehniștilor producători de lapte și carne de bovină, organizând în data de 5 octombrie, a XVII-a ediție a Paradei taurilor.

 

Cu această ocazie, specialiștii în genetică animală de la principalul furnizor național de material seminal, Semtest BVN Mureș, și, totodată, una dintre companiile care au câștigat mult în prestigiu pe plan internațional, prin exproturile pe care le derulează inclusiv în pretențioasa Republică Chineză, și-au prezentat miilor de fermieri prezenți în arena de la marginea comunei mureșene Sângeorgiu de Mureș, cele mai frumoase și performante exemplare de animale.

 

Cu această ocazie, domnul Valer Sician-Managerul General al companiei, a declarat special pentru revista Meat.Milk că Semtest BVN Mureș urmărește continuitatea și consolidarea succesului în afaceri, precum și menținerea pe poziția de lider autoritar pe plan național în rândul furnizorilor de material genetic, domnia sa evidențiind numărul în creștere al inseminărilor artificiale, ca garanție a unei genetici de înaltă performanță a crescătorilor de bovine din România.

 

Totodată, domnul Valer Sician a făcut încă o dată o pledoarie înfocată pentru creșterea rasei Bălțată, perfect adaptată condițiilor din România și care prezintă marele avantaj de a da randamente superioare, atât ca bovine de lapte, cât și ca bovine de carne, neomițând însă să informeze, încă o dată, fermierii prezenți la eveniment, că Semtest BVN Mureș poate furniza material genetic pentru orice rasă care i se solicită.

 

Finalul evenimentului a fost marcat de alegerea de catre fermieri a exemplarului care a primit titlul de Mister Parada Taurilor 2019. Cel desemnat de participanti drept cel mai frumos taur a fost exemplarul Vincenzo, din rasa Bălțata Simmental care se află pe locul 8 în ierarhia mondială de specialitate.

INSSE: Efectivele de porcine la 1 mai 2019
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Efectivele de porcine existente la 1 mai 2019 au scăzut faţă de aceeaşi dată a anului 2018, cu 9,8% pe total şi cu 10,4% la efectivul matcă.   Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2019 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 mai 2018, se constată că ponderea acestora a crescut în...

ACEBOP: Ministrul Ariculturii, mut în faţa ţipetelor fermierilor
Autor: meatmilk  /   marți, 3 septembrie 2019

(Comunicat ACEBOP) Din motive strict politice, Guvernul nu îşi asumă uciderea preventivă a porcilor din gospodăriile care nu aplică normele de biosecuritate din jurul marilor ferme - precum şi a mistreţilor.   Situaţia scapă de sub control, fermierii nu au nevoie de despăgubiri de la stat, ci să fie liniştiţi oamenii, ca...