Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In arges, dsvsa controleaza traseul carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ultimele doua saptamani, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Arges a efectuat controale in 9 abatoare, 20 unitati de procesare a carnii, 7 macelarii, 5 pescarii, 39 unitati de alimentatie publica.

Asa cum arata publicatia locala Arges Expres, citata de ziare.com, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat, urmare a neregulilor constatate, 14 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 9.400 lei.

Au fost amendati si angajatii firmelor controlate, alaturi de patroni, pentru manipularea neconforma a produselor alimentare, pentru ambalarea, etichetarea si depozitarea necorespunzatoare, au fost intocmite 14 procese verbale de contraventie, cu tot atatea amenzi insumand 6.800 lei.

De asemenea, au fost confiscate si incinerate 1.898 kg de carne si preparate din carne, avand termenul de garantie expirat. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...