Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În așteptarea unui Brexit dur, UK testează piața de carne a Asiei

Autor: Mircea Demeterjoi, 12 iulie, 2018

În așteptarea unui Brexit dur, în ciuda numeroaselor apeluri adresate atât guvernului britanic, cât și oficialilor UE, Agenția de Dezvoltare a Agriculturii și Horticulturii din Marea Britanie (AHDB) și Quality Meat Scotland (QMS) efectuează numeroase prospecțiuni pe piața cărnii de porc și vită din țări ale Asiei, negociind cu distribuitorii cheie.

 

Scopul este acela de a înțelege mai bine nevoile pieței și oportunitățile care există pentru exporturile de carne din Marea Britanie.

 

Departamentul pentru Mediu, Afaceri Alimentare și Afaceri Rurale din Marea Britanie (Defra) și AHDB au colaborat cu Parteneriatul pentru Certificatul de Export al Regatului Unit (UKECP), Agenția pentru Sănătatea Animalelor și Plantelor (APHA), Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA), guvernul scoțian împreună cu QMS , precum și alte comisii de taxare din Regatul Unit și departamente guvernamentale pentru a asigura viitoarele tranzacții.

 

Jonathan Eckley, șeful AHDB Export al Asia-Pacific, a declarat: „Aceste misiuni reprezintă o parte importantă a unui proces continuu de identificare a oportunităților și de creștere a exporturilor de carne pe piața asiatică, pentru a găsi oportunități pentru exporturile de carne de vită din Marea Britanie și să oferim o ofertă de carne de porc”.

 

Concomitent, producătorii rin Țara Galilor întreprind și ei numeroase vizite în Asia, pentru a găsi soluții de export al cărnii de vită, de oaie și de miel.

 

„Accesul la piețele care sunt închise pentru noi este un proces lung, însă HCC lucrează cu parteneri guvernamentali”, a declarat Deanna Jones, executiv al HCC, pentru export.

 

„La începutul lunii august, oficialii din Japonia vor vizita fabricile de procesare din Țara Galilor, așa că sperăm că vom fi în măsură să explorăm carne de vită și miel, concentrându-ne asupra hotelurilor premium.“

 

În același timp cu oportunitățile de dezvoltare pe piețele existente, cum ar fi Hong Kong și Singapore, HCC colaborează, de asemenea, cu parteneri din Parteneriatul britanic pentru certificarea exporturilor (UKECP) pentru a elimina restricțiile privind exportul către destinații potențial lucrative.

 

Jones a adăugat că intenționează să profite de ridicarea recentă a restricțiilor privind ESB de carne de vită din Marea Britanie în China, dar nu se așteaptă la o decizie imediată, notează Global Meat.

Produse românești cu certificare europeană, savurate la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 februarie 2019

(Comunicat MADR) În seara de 28 ianuarie 2019, la sediul Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles, a fost organizată o expoziție cu produse agroalimentare reprezentative din țara noastră, înregistrate și certificate pe scheme de calitate europene, dar și naționale.   O parte din produsele agroalimentare au fost...

De frica PPA, Danemarca ridică un gard la granița cu Germania!
Autor: Nora Marin  /   vineri, 1 februarie 2019

Ministerul Mediului și al Alimentelor din Danemarca a început construirea unui gard de 70 de kilometri în Padborg, pentru a combate amenințarea cu pestă porcină africană (ASF) din Germania.   Cu termen de finalizare până în toamna anului 2019, construcția va avea o înălțime de 1,5 metri și se va extinde la 50 cm subteran,...