Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În așteptarea unui Brexit dur, UK testează piața de carne a Asiei

Autor: Mircea Demeterjoi, 12 iulie, 2018

În așteptarea unui Brexit dur, în ciuda numeroaselor apeluri adresate atât guvernului britanic, cât și oficialilor UE, Agenția de Dezvoltare a Agriculturii și Horticulturii din Marea Britanie (AHDB) și Quality Meat Scotland (QMS) efectuează numeroase prospecțiuni pe piața cărnii de porc și vită din țări ale Asiei, negociind cu distribuitorii cheie.

 

Scopul este acela de a înțelege mai bine nevoile pieței și oportunitățile care există pentru exporturile de carne din Marea Britanie.

 

Departamentul pentru Mediu, Afaceri Alimentare și Afaceri Rurale din Marea Britanie (Defra) și AHDB au colaborat cu Parteneriatul pentru Certificatul de Export al Regatului Unit (UKECP), Agenția pentru Sănătatea Animalelor și Plantelor (APHA), Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA), guvernul scoțian împreună cu QMS , precum și alte comisii de taxare din Regatul Unit și departamente guvernamentale pentru a asigura viitoarele tranzacții.

 

Jonathan Eckley, șeful AHDB Export al Asia-Pacific, a declarat: „Aceste misiuni reprezintă o parte importantă a unui proces continuu de identificare a oportunităților și de creștere a exporturilor de carne pe piața asiatică, pentru a găsi oportunități pentru exporturile de carne de vită din Marea Britanie și să oferim o ofertă de carne de porc”.

 

Concomitent, producătorii rin Țara Galilor întreprind și ei numeroase vizite în Asia, pentru a găsi soluții de export al cărnii de vită, de oaie și de miel.

 

„Accesul la piețele care sunt închise pentru noi este un proces lung, însă HCC lucrează cu parteneri guvernamentali”, a declarat Deanna Jones, executiv al HCC, pentru export.

 

„La începutul lunii august, oficialii din Japonia vor vizita fabricile de procesare din Țara Galilor, așa că sperăm că vom fi în măsură să explorăm carne de vită și miel, concentrându-ne asupra hotelurilor premium.“

 

În același timp cu oportunitățile de dezvoltare pe piețele existente, cum ar fi Hong Kong și Singapore, HCC colaborează, de asemenea, cu parteneri din Parteneriatul britanic pentru certificarea exporturilor (UKECP) pentru a elimina restricțiile privind exportul către destinații potențial lucrative.

 

Jones a adăugat că intenționează să profite de ridicarea recentă a restricțiilor privind ESB de carne de vită din Marea Britanie în China, dar nu se așteaptă la o decizie imediată, notează Global Meat.

Inovații suprinzătoare în Industria lactatelor, expuse la SIAL Paris 2019
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 31 octombrie 2018

Având opt hale dedicate industriei alimentare, de la ambalaje, la produse din întreaga lume, târgul internațional SIAL de la Paris, care s-a încehiat recent, a adus în fața vizitatorilor o mulțime de inovații în industria produselor lactate.   Printre evidențiatele presei internaționale de specialitate, s-au nunărat:...

Rabobank: Olanda își va reduce producția de carne de porc cu peste 75 %
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 24 octombrie 2018

Sectorul fermelor de porci din Olanda este pe cale să se schimbe profund, conform Rabobank, care a publicat la începutul acestei săptămâni un raport care aruncă o privire asupra viitorului. Mai mult decât atât, majoritatea fermelor de acest gen se vor închide în următorii câțiva ani.   În prezent, Olanda deține...