Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului

Autor: Mircea Demeterjoi, 4 aprilie, 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul „Factory of the Future”, de la Hannover Messe 2019.

 

Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală revoluționează modul în care funcționează fabricile de fabricare a alimentelor.

 

”Tetra Pak Plant Secure”

 

Cea mai recentă tehnologie care va fi prezentată la târgul comercial din Germania (1-5 aprilie) include mașini care pot comunica între ele, precum și cu sisteme digitale ale întregii operații, diagnosticând automat problemele, comandând și livrând componente și găsind cele mai bune inginer pentru locul de muncă.

 

Tehnologia se bazează pe măsurile anterioare de a aduce beneficiile digitalizării în industria alimentară și a băuturilor, cum ar fi lansarea Tetra Pak Plant Secure și monitorizarea stării.

 

Tetra Pak Plant Secure este un serviciu de gestionare a fabricilor care utilizează tehnologii Industry 4.0, cum ar fi inteligența artificială, automatizarea și viteza de date, care prin analizele sale bazate pe date pot identifica și oferi îmbunătățiri în lanțul valoric al unui client.

 

Proiecte pilot au fost realizate în America și Europa, inclusiv o unitate de produse lactate din America, acolo unde s-a redus costurile operaționale cu mai mult de 10%, în primul an de implementare.

 

„Suntem într-o perioadă în care piața se schimbă la mare viteză. Cererile consumatorilor, împreună cu reglementările, necesită un nou mod de fabricare a alimentelor, care să fie mai eficient și siguranța alimentară garantată „, a declarat Johan Nilsson, VP Industry 4.0 și Digitalisation, Tetra Pak.

 

„În același timp, considerăm că oamenii ar trebui să rămână în centrul managementului producției alimentare, cu sprijinul tehnologiilor digitale”.

 

Sprijinită de tehnologia inteligentă, Factory of the Future va permite angajaților să se concentreze asupra gestionării instalației, luând decizii rapide și informate, crescând în mod continuu viteza de producție, reducând erorile și minimizând deșeurile de produse.

 

Bühler, Microsoft, Azure

 

Bühler este o altă companie care își prezintă tehnologia digitală în parteneriat cu Microsoft la Hannover Messe. Bazându-se pe tehnologiile Microsoft, inclusiv Azure și Azure Blockchain, Bühler Insights a dezvoltat platforma cloud pentru industria alimentară pentru a realiza progrese semnificative în îmbunătățirea siguranței, calității, eficienței și trasabilității în lanțurile de valori ale producției alimentare.

 

„Scopul nostru este de a asigura o hrană sigură, reducând în același timp 30% din deșeuri și 30% din energie în aceste procese până în 2020. Colaborarea cu Microsoft a deschis oportunități masive pentru atingerea acestor obiective”, a declarat Stuart Bashford, ofițer digital, Bühler Group.

 

Çağlayan Arkan, lider mondial în industria de producție și resurse, Microsoft, a adăugat că colaborarea oferă o infrastructură cloud extrem de sigură, globală și scalabilă, alături de tehnologii inovatoare pentru servicii conectate și fabrici conectate.

 

Tehnologia conectată la platforma Bühler Insights, care va fi prezentată la Hannover Messe, include: Laatu care poate reduce contaminarea microbiană a produselor uscate; Tubex Pro este un sistem inteligent de auto-optimizare care oferă date de producție în timp real; Sistemul de gestionare a randamentului și Mill E3, un concept de fabricație care consumă mai puțină energie pe tona de grâu procesat decât o moară convențională, informează Dairy Reporter.

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...

74 % dintre britanici cred că prețurile la alimente vor crește după Brexit
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 27 martie 2019

Cu spectrul unui Brexit haotic, 74% din consumatorii britanici cred că prețurile la alimente vor crește, după ce Marea Britanie va părăsi UE, dintre care unul din patru spune că se așteaptă ca prețurile la alimente să crească cu mult, a constatat un nou studiu citat de European Supermarket Magazine.   Potrivit sondajului...