Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În dezbatere, noua lege a zootehniei

Autor: Ilie Stoianvineri, 2 august, 2013

Printre ultimele acte normative elaborate de Parlamentul României se numără și noua Lege a zootehniei, act care, prin intrarea lui în vigoare, va abroga legea emisă în anul 2002.

Prezenta lege reglementează creşterea şi ameliorarea animalelor, având ca scop realizarea următoarelor obiective: asigurarea continuităţii desfăşurării activităţii de creştere şi ameliorare a efectivelor de animale la un nivel superior; menţinerea şi sporirea valorii  de ameliorare şi a diversităţii genetice a animalelor; utilizarea metodelor de creştere care să corespundă normelor de protecţie a mediului, de protecţia animalelor, de sănătate publică, normelor sanitare veterinare aflate în vigoare, respectiv cerinţelor pieţei; îmbunătăţirea calităţii produselor animaliere, rentabilităţii şi competitivităţii pe piaţă a producţiei realizate; conservarea fondului genetic al speciilor autohtone, efectivelor de animale existente respective, diversitatea fondului genetic în cazul acestor specii de animale; asigurarea alinierii la standardele internaţionale. Legea vizează crescătorii de taurine, bubaline, cabaline, ovine, caprine, porcine, iepuri, animale de blană, canide, feline, păsări, albine şi viermi de mătase.

Textul integral al propunerii legislative poate fi consultat pe site-ul Parlamentului României, iar eventualele propuneri pot fi trimise direct Comisiei pentru Agricultură. Propunerile pentru modificări pot fi trimise organizațiilor profesionale sau, direc, Comisiei de Agricultură a Parlamentului.

Noua propunere legislativă va fi detaliată în ediția cu numărul 26 a revistei Fabrica de Carne.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...