Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În Filipine s-au găsit 165 de containere de carne de porc putrezită

Autor: Miruna Sorescuvineri, 26 februarie, 2016

Un total de 165 de containere de carne putrezită se află în portul maritim din Filipine și nimeni nu și-a asumat apartenența sau responsabilitatea pentru ea. Recipientele sunt pline de carne de porc congelată, care se află déjà în descompunere lentă, de mai bine de doi ani, în portul Manila, capital Filipine.

 

Presa locală a scris, potrivit Globalmeatnews.com, că până la 4 milioane de carne de porc congelată, care este în descompunere lentă, au fost păstrate în Portul Internațional din Manila, cea mai mare poartă de acces de transport maritime a țării, unde intră peste 20.000 de nave, în fiecare an.

Deocamdată nu a fost dezvăluit numele niciunei țări căreia i-ar aparține cele 165 containere de carne de porc și nicinu există o companie responsabilă  pentru acest transport maritime, sau pentru colectarea acestor containere.

 

Deoarece carnea de porc a stat vreme de doi ani în portul de expediere, este puțin probabil ca aceasta mai fie corespunzătoare pentru consumul uman.

Temerile autorităților sunt legate de faptul că acest transport este unul de contraband, iar carnea ar urma să fie vândută pe piața neagră. Din acest motiv, autoritățile filipineze susțin că vor incinera toată această carne, sau o  vor măcina și îngropa, pentru a nu ajunge pe piața neagră.

ANSVSA face demersuri pentru facilitarea exporturilor în China
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

(Comunicat) Preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu, participă, alături de o delegație de specialiști din cadrul instituției, la cea de a treia ediție a “Conferinței pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei”, care se desfășoară în...

Dialog între ANSVSA și oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.   Această întâlnire are loc la finalul vizitei efectuate de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu...