Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În Franța, Danone a lansat o gamă de lactate fermentate (aproape) exotice

Autor: Nora Marinjoi, 28 iunie, 2018

Abordând tendința aromelor exotice, Danone a lansat o gamă largă de noi produse lactate, inclusiv lassi, laban, straggisto, skyr și ayran, acesta fiind rezultatul a patru ani de cercetare și dezvoltare , gama fiind denumită „Danone du Monde” (Danone of the World), și fiind inspirată de skyr-ul islandez, ayran-ul turcesc, lassi indian, straggisto-ul grecesc și laban-ul libanez.

 

Managerul de Inovare, Maxime Codina, a declarat pentru FoodNavigator că Dacone accentuează în acest fel trendul înfloritor al sănătății și wellness. „Lucrăm în principal pe piața franceză, iar iaurturile fac parte integrantă din stilul de viață al francezilor. Există o tendință pentru alternative sănătoase la alimente, iar produsele alimentare fermentate fac parte din aceasta. ” Produsele conțin „unele enzime inițiale”, dar Codina nu a specificat despre care tulpini este vorba sau dacă au fost folosite bacterii vii.

 

Gama își propune, de asemenea, să apeleze la interesul crescând al francezilor pentru bucătăria străină. Conform studiului „Gândiți-vă la Google”, din anul 2017, șapte din 10 francezi doresc să descopere mai multe alimente străine. „Am adunat 350 de iaurturi din toată lumea, pentru a le gusta și a discuta împreună cum să aducem noi texturi, arome și utilizări pe piața franceză”, a spus Codina, care le-a descris astfel:

 

Skyr are o textura cremoasă și 0% grăsime. Danone le recomandă la sfârșitul unei mese sau la micul dejun. Danone descrie labanul ca iaurt de uz multifuncțional cu un conținut de grăsime 3%, care poate fi băut sau folosit ca bază culinară pentru multe feluri de mâncare sau sosuri.

 

Ayran este o băutură cu lapte sărat și fermentat, cu un conținut de grăsime 1,5%. „Prima dată când încerci ayran, gustul este puțin surprinzător. Dar, în curând vă obișnuiți cu acest gust unic. În Turcia, este băutura principală a meselor și a aperitivelor de vară”. Gigantul de produse lactate a oferit, de asemenea, recomandări cu privire la modul cel mai bun de a vă bucura de băutura savuroasă. „Se scutură până se face spumă, se toarnă într-un pahar mare cu cuburi de gheață și se adaugă o felie de lămâie sau niște frunze proaspete de menta.”

 

Lassi este o băutură în stil smoothie, care este din lapte fermentat, dulce și aromat. Lassi de la Danone conține grăsime 1,5% și aromă naturală de fructe.

 

În același timp, Straggisto este un iaurt natural, bogat în proteine, ​​din Grecia, cu un conținut de grăsime de 5%, care poate fi de asemenea utilizat pentru gătit.

 

Compania a declarat că noile produsele Danone sunt „generatoare de schimb cultural”, deși a subliniat faptul că produsele sunt fabricate în unitatea de procesare la Pays de Bray din regiunea franceză nordică Haute –Normandie, cu lapte francez 100%.

 

Prețurile recomandate de Danone pentru vânzare cu amănuntul sunt de 1,99 EUR pentru skyr și straggiesto și 2,69 EUR pentru laban, lassi și ayran.

Europa are nevoie de solidaritate pentru interesul fermierilor
Autor: meatmilk  /   luni, 10 septembrie 2018

(Comunicat MADR) Mai mult de 1800 reprezentanți ai instituțiilor de cercetare și învățământ, autorități publice, organizații ale societății civile, miniștri și parlamentari din 42 de țări au fost prezenți la cel de al 28-lea Forum Economic organizat de Institutul pentru Studii Estice la Krynica în Republica...

London School of Economix: După Brexit, lactatele vor fi un lux pentru englezi
Autor: Nora Marin  /   joi, 6 septembrie 2018

Produsele lactate de zi cu zi, cum ar fi untul, iaurtul și brânza, ar putea deveni articole de lux în Marea Britanie după Brexit, creșterile de prețuri fiind cauzate și de cea mai mică întârziere în călătoria de la fermă la masă, arată un raport al London School of Economics, citat de The Guardian.   Cercetarea LSE,...