Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In maramures, cetatenii cer inchiderea unei fabrici de carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza emaramures.ro, oamenii care locuiesc in zona din Lapusel unde a izbucnit un incendiu la firma Toto SRL, un producator local de preparate din carne, se tem pentru siguranta lor.

Ei au cerut ca societatea sa fie mutata in alta localitate si i-au acuzat pe reprezentantii firmei ca flacarile au izbucnit din cauza unor improvizatii pe care le-au facut la panoul electric.

Pe langa hala de productie, care a ars in intregime, din casa cea mai apropiata nu a mai ramas mare lucru iar proprietarii sunt decisi sa isi recupereze paguba in instanta, daca va fi cazul.

Localnicii nu mai vor sa auda de societatea Toto SRL, din sediul careia, dupa toate aparentele, a pornit dezastrul. Oamenii sunt convinsi ca improvizatiile de la instalatia electrica au cauzat incendiul devastator. Aceasta varianta este sustinuta si de catre un electrician, care a fost chemat in zona imediat dupa izbucnirea focului si care a relatat ca a incercat fara succes sa deconecteze cladirea de la reteaua de curent.

Am pierdut casa toata, mobila, haine, blanuri, covoare, doua masini, anexa, sura, tot. Tot a ars si nu mai avem nimic, a declarat si Aurica Grosan, sotia proprietarului.

Oamenii spun ca au fost norocosi ca incendiul nu s-a petrecut noaptea, pentru ca atunci flacarile ar fi putut sa faca si victime omenesti. Pentru ca se simt in nesiguranta ei i-au cerut patronului Toto SRL sa isi mute fabrica in alta parte. Nu sunt de acord sa se reconstruiasca aici, atata timp cat prezinta un pericol. Cand a ars casa vecinului Grosan au putut arde si celelalte case. Am avut noroc ca am iesit cu galeti, cu apa si am evitat sa se extinda, a spus un localnic.

Contactat telefonic de eMaramures, patronul societatii, Ioan Tataran, a declarat ca ii va reface in totalitate casa si anexele lui Gheorghe Grosan, dar ca nu ii va plati si contravaloarea masinilor distruse de flacari. El a justificat faptul ca familia din vecinatatea firmei sale ar fi putut sa isi salveze in timp util autotehiculele.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...