Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In mazare, porcii gasesc proteine si energie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Urmare a continutului bogat in minerale si lizina, mazarea poate diminua – in furajarea suinelor – nivelul lizinei sintetice si fosfat furajer, comparativ cu retetele pe baza de soia si porumb, informeaza cotidianul Recolta.

Mazarea folosita in dietele porcilor nu costituie o inovatie si este considerata un aliment firesc, in furajarea acestor animale, acolo unde putem vorbi despre o productie ridicata. Nutritional, boabele de mazare sunt situate valoric alaturi de porumb sau srotul de soia, de cea de-a doua fiind apropiata si in ceea ce priveste digestibilitatea aminoacizilor.

In tara noastra, productia de soia s-a diminuat semnificativ iar mazarea se transforma, in actualitatea furajera a porcilor, dintr-o alimentatie conjuncturala intr-o sursa de energie si proteina.

Boabele de mazare sunt caracterizate printr-un nivel scazut al factorilor nutritionali, regasit la majoritatea leguminoaselor (tanini, alcaloizi, lectine, acid fitic), elemente ce influnteaza negativ performantele animalelor. Trebuie insa acordata, in fabricarea nutreturilor combinate, inhibitorilor de tripsina din mazare, deoarece variabilitatea soiurilor este prezenta si in aceasta materie prima. (TS)

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...