Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In mazare, porcii gasesc proteine si energie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Urmare a continutului bogat in minerale si lizina, mazarea poate diminua – in furajarea suinelor – nivelul lizinei sintetice si fosfat furajer, comparativ cu retetele pe baza de soia si porumb, informeaza cotidianul Recolta.

Mazarea folosita in dietele porcilor nu costituie o inovatie si este considerata un aliment firesc, in furajarea acestor animale, acolo unde putem vorbi despre o productie ridicata. Nutritional, boabele de mazare sunt situate valoric alaturi de porumb sau srotul de soia, de cea de-a doua fiind apropiata si in ceea ce priveste digestibilitatea aminoacizilor.

In tara noastra, productia de soia s-a diminuat semnificativ iar mazarea se transforma, in actualitatea furajera a porcilor, dintr-o alimentatie conjuncturala intr-o sursa de energie si proteina.

Boabele de mazare sunt caracterizate printr-un nivel scazut al factorilor nutritionali, regasit la majoritatea leguminoaselor (tanini, alcaloizi, lectine, acid fitic), elemente ce influnteaza negativ performantele animalelor. Trebuie insa acordata, in fabricarea nutreturilor combinate, inhibitorilor de tripsina din mazare, deoarece variabilitatea soiurilor este prezenta si in aceasta materie prima. (TS)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...