Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In mazare, porcii gasesc proteine si energie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Urmare a continutului bogat in minerale si lizina, mazarea poate diminua – in furajarea suinelor – nivelul lizinei sintetice si fosfat furajer, comparativ cu retetele pe baza de soia si porumb, informeaza cotidianul Recolta.

Mazarea folosita in dietele porcilor nu costituie o inovatie si este considerata un aliment firesc, in furajarea acestor animale, acolo unde putem vorbi despre o productie ridicata. Nutritional, boabele de mazare sunt situate valoric alaturi de porumb sau srotul de soia, de cea de-a doua fiind apropiata si in ceea ce priveste digestibilitatea aminoacizilor.

In tara noastra, productia de soia s-a diminuat semnificativ iar mazarea se transforma, in actualitatea furajera a porcilor, dintr-o alimentatie conjuncturala intr-o sursa de energie si proteina.

Boabele de mazare sunt caracterizate printr-un nivel scazut al factorilor nutritionali, regasit la majoritatea leguminoaselor (tanini, alcaloizi, lectine, acid fitic), elemente ce influnteaza negativ performantele animalelor. Trebuie insa acordata, in fabricarea nutreturilor combinate, inhibitorilor de tripsina din mazare, deoarece variabilitatea soiurilor este prezenta si in aceasta materie prima. (TS)

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...