Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In mazare, porcii gasesc proteine si energie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Urmare a continutului bogat in minerale si lizina, mazarea poate diminua – in furajarea suinelor – nivelul lizinei sintetice si fosfat furajer, comparativ cu retetele pe baza de soia si porumb, informeaza cotidianul Recolta.

Mazarea folosita in dietele porcilor nu costituie o inovatie si este considerata un aliment firesc, in furajarea acestor animale, acolo unde putem vorbi despre o productie ridicata. Nutritional, boabele de mazare sunt situate valoric alaturi de porumb sau srotul de soia, de cea de-a doua fiind apropiata si in ceea ce priveste digestibilitatea aminoacizilor.

In tara noastra, productia de soia s-a diminuat semnificativ iar mazarea se transforma, in actualitatea furajera a porcilor, dintr-o alimentatie conjuncturala intr-o sursa de energie si proteina.

Boabele de mazare sunt caracterizate printr-un nivel scazut al factorilor nutritionali, regasit la majoritatea leguminoaselor (tanini, alcaloizi, lectine, acid fitic), elemente ce influnteaza negativ performantele animalelor. Trebuie insa acordata, in fabricarea nutreturilor combinate, inhibitorilor de tripsina din mazare, deoarece variabilitatea soiurilor este prezenta si in aceasta materie prima. (TS)

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...