Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În premieră, UE are un candidat comun pentru președinția FAO

Autor: meatmilkluni, 1 iulie, 2019

(Comunicat) Presedinția Română a Consiliului Uniunii Europene, alături de Comisia Europeană, a participat la Conferința Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care s-a desfășurat în perioada 22-29 iunie 2019, la Roma.

 

Ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene pentru Agricultură și Pescuit, alături de comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan și Ambasadorul României în Italia, George Bologan, au luat parte la prezentarea candidaților pentru șefia FAO. Pentru prima dată, Uniunea Europeană are un candidat comun, Catherine Geslain-Lanéelle, din Franța.

 

Președinția Română a depus eforturi considerabile, pe toate planurile,pentru materializarea și promovarea acestei candidaturi. FAO joacă un rol esențial în dezvoltarea agriculturii și combaterea foametei la nivel mondial, iar Uniunea Europeană, împreună cu cele 28 state membre, reprezintă principalul finanțator al organizatiei.

 

La această Conferință participă miniștri ai agriculturii și ambasadori ai statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Protest anti-carne în fața Smithfield Market din Londra
Autor: Nora Marin  /   marți, 27 august 2019

Un protest planificat la Smithfield Market din Londra, de către grupul de lobby Animal Rebellion, care va avea loc în luna octombrie, a fost deja descris drept un mesaj „simbolic” către guvern, pentru a acționa asupra schimbărilor climatice.   Grupul amintit, care are obiective similare cu organizația Extinction Rebellion,...

„Mozzarella di Bufala Campana” a primit protecție IGP la nivel mondial
Autor: Nora Marin  /   luni, 26 august 2019

Efortul Uniunii Europene de a deține proprietatea exclusivă a termenilor obișnuiți de brânză bazată pe origine s-a încheiat cu un nou acord, protejând „mozzarella” în întreaga lume.   Utilizarea etichetelor precum parmezanul, Feta, Asiago și Mozzarella în brânză a fost pusă în discuție prin prioritatea...