Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În premieră, UE are un candidat comun pentru președinția FAO

Autor: meatmilkluni, 1 iulie, 2019

(Comunicat) Presedinția Română a Consiliului Uniunii Europene, alături de Comisia Europeană, a participat la Conferința Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care s-a desfășurat în perioada 22-29 iunie 2019, la Roma.

 

Ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene pentru Agricultură și Pescuit, alături de comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan și Ambasadorul României în Italia, George Bologan, au luat parte la prezentarea candidaților pentru șefia FAO. Pentru prima dată, Uniunea Europeană are un candidat comun, Catherine Geslain-Lanéelle, din Franța.

 

Președinția Română a depus eforturi considerabile, pe toate planurile,pentru materializarea și promovarea acestei candidaturi. FAO joacă un rol esențial în dezvoltarea agriculturii și combaterea foametei la nivel mondial, iar Uniunea Europeană, împreună cu cele 28 state membre, reprezintă principalul finanțator al organizatiei.

 

La această Conferință participă miniștri ai agriculturii și ambasadori ai statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Pesta porcină africană se extinde și în Polonia
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 21 iunie 2019

Pe măsură ce vara se întețește, Polonia se confruntă cu o reapariție a focarelor de febră porcină africană (PPA).   Numai la începutul acestei săptămâni, au fost raportate focare de la două ferme comerciale, e drept, de dimensiuni relativ reduse, informează cotidianul polonez Wspolnota.   După cum se știe,...

La Bruxelles se negociază noua politică europeană pentru pescuit 2021-2027
Autor: meatmilk  /   vineri, 21 iunie 2019

(Comunicat) UE depune eforturi pentru a îmbunătăți actualul Fond european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) în următorii ani, cu scopul de a stimula dezvoltarea unui sector al pescuitului dinamic, de a sprijini reînnoirea generațiilor și de a asigura un nivel de trai echitabil pentru comunitățile...