Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În premieră, UE are un candidat comun pentru președinția FAO

Autor: meatmilkluni, 1 iulie, 2019

(Comunicat) Presedinția Română a Consiliului Uniunii Europene, alături de Comisia Europeană, a participat la Conferința Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care s-a desfășurat în perioada 22-29 iunie 2019, la Roma.

 

Ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene pentru Agricultură și Pescuit, alături de comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan și Ambasadorul României în Italia, George Bologan, au luat parte la prezentarea candidaților pentru șefia FAO. Pentru prima dată, Uniunea Europeană are un candidat comun, Catherine Geslain-Lanéelle, din Franța.

 

Președinția Română a depus eforturi considerabile, pe toate planurile,pentru materializarea și promovarea acestei candidaturi. FAO joacă un rol esențial în dezvoltarea agriculturii și combaterea foametei la nivel mondial, iar Uniunea Europeană, împreună cu cele 28 state membre, reprezintă principalul finanțator al organizatiei.

 

La această Conferință participă miniștri ai agriculturii și ambasadori ai statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Interporc-Spania își intensifică acțiunile de prezervare a mediului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 12 decembrie 2019

Interporc, organizația spaniolă de o deosebită importanță pe piața mondială a cărnii de porc, și-a declarat recent intenția de a se angaja în acțiuni de mediu. În acest sens, Alberto Herranz, directorul Interporc, a subliniat importanța problemei:   „Sectorul porcului spaniol este conștient de faptul că planeta are o...

Politica Uniunii Europene referitoare la promovarea produselor agroalimentare
Autor: meatmilk  /   vineri, 6 decembrie 2019

Comisia Europeană a adoptat Programul de lucru anual pe 2020, implementat în baza Regulamentului (UE) nr. 1144/2014 privind acţiunile de informare şi promovare referitoare la produsele agricole puse în aplicare pe piaţa internă şi în ţările terțe.   Programul de lucru stabilește prioritățile și bugetul disponibil pentru...