Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În România nu mai există nicio alertă alimentară

Autor: Ilie Stoianluni, 29 aprilie, 2013

În România nu mai există în momentul de faţă nicio alertă alimentară, iar dacă există este rezolvată imediat, a declarat, sâmbătă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la Antena 3.

„În zona de siguranţă alimentară nu este niciodată linişte, cu atât mai puţin în perioada Sărbătorilor Pascale, însă în momentul de faţă nu mai exista nicio alertă alimentară sau, dacă există alerte, ele sunt rezolvate imediat. A fost o perioadă ceva mai tensionată, generată şi de faptul că nu prea au mai fost controale în ultimul timp şi atunci s-au identificat probleme. Eu cred că acum stăm bine în zona de siguranţă alimentară, iar produsele româneşti au dovedit în timp şi în această perioadă că sunt foarte bune şi se pot consuma fără niciun fel de problemă, cu atât mai mult cu cât avem poate cea mai mare echipă de medici veterinari pe care o are un stat membru, respectiv nu mai puţin de 10.000 de medici veterinari care veghează la siguranţa produselor care ajung pe piaţa din România”, a spus ministrul Agriculturii.

Acesta a precizat că „este absolut necesar” să fie consolidat un brand de ţară pentru produsele alimentare româneşti.

„Este o practică ce este implementată şi în alte state membre, în special în Franţa, pentru că brandul de ţară nu vorbeşte numai despre provenienţa produsului, dar are şi menirea să protejeze produsul respectiv în cazul problemei cum a fost cea legată de carnea de cal”, a adăugat şeful MADR.

Potrivit unor declaraţii recente ale ministrului, brandul sectorial pentru produsele româneşti agricole va fi realizat de o firmă specializată până la sfârşitul lunii mai, urmând ca acesta să fie mediatizat într-o campanie care ar putea dura aproximativ un an.(Agerpres)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...

În România nu mai există nicio alertă alimentară

Autor: luni, 29 aprilie, 2013

În România nu mai există în momentul de faţă nicio alertă alimentară, iar dacă există este rezolvată imediat, a declarat, sâmbătă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la Antena 3.

„În zona de siguranţă alimentară nu este niciodată linişte, cu atât mai puţin în perioada Sărbătorilor Pascale, însă în momentul de faţă nu mai exista nicio alertă alimentară sau, dacă există alerte, ele sunt rezolvate imediat. A fost o perioadă ceva mai tensionată, generată şi de faptul că nu prea au mai fost controale în ultimul timp şi atunci s-au identificat probleme. Eu cred că acum stăm bine în zona de siguranţă alimentară, iar produsele româneşti au dovedit în timp şi în această perioadă că sunt foarte bune şi se pot consuma fără niciun fel de problemă, cu atât mai mult cu cât avem poate cea mai mare echipă de medici veterinari pe care o are un stat membru, respectiv nu mai puţin de 10.000 de medici veterinari care veghează la siguranţa produselor care ajung pe piaţa din România”, a spus ministrul Agriculturii.

Acesta a precizat că „este absolut necesar” să fie consolidat un brand de ţară pentru produsele alimentare româneşti.

„Este o practică ce este implementată şi în alte state membre, în special în Franţa, pentru că brandul de ţară nu vorbeşte numai despre provenienţa produsului, dar are şi menirea să protejeze produsul respectiv în cazul problemei cum a fost cea legată de carnea de cal”, a adăugat şeful MADR.

Potrivit unor declaraţii recente ale ministrului, brandul sectorial pentru produsele româneşti agricole va fi realizat de o firmă specializată până la sfârşitul lunii mai, urmând ca acesta să fie mediatizat într-o campanie care ar putea dura aproximativ un an.(Agerpres)

Alertă: Caz atipic de Encefalopatie Spongiformă Bovină
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

Potrivit unui comunicat transmis la redacția revistei Fabrica de Carne, ANSVSA confirmă o situație de alertă cauzată de Boala vacii nebune. Conform comunicatului, pentru o probă prelevată de la o bovină sacrificată în data de 16.12.2014, într-un abator autorizat din judeţul Dâmboviţa, în urma testării efectuate în cadrul...

De sărbători, ANSVSA a aplicat amenzi în valoare de 305.634 de lei
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 12 ianuarie 2015

De sărbători, ANSVSA a aplicat amenzi în valoare de 305.634 de lei, 197 de sancţiuni contravenţionale şi 152 de avertismente, precum şi trei ordonanţe de suspendare a activităţii şi patru ordonanţe de interzicere a activităţii, ca urmare a neregulilor descoperite în timpul controalelor efectuate în perioada 18 - 29 decembrie 2014,...

Măsuri nespecifice pentru prevenirea apariţiei Bluetongue
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 17 decembrie 2014

Concomitent cu declararea teritoriului României liber pentru circulația animalelor, în urma evoluției Bluetongue, ANSVSA a elaborat un set de ”Măsuri nespecifice pentru prevenirea apariției bolii Limbii albastre. Conform unui comunicat transmis la redacția revistei Fabrica de Carne, Bluetongue este o boală specifică rumegătoarelor,...

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...