Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In romania se consuma prea putina carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Gandul, pastele sunt alimentul preferat in cele mai multe dintre cele 17 tari pe care Oxfam, o asociatie de 15 organizatii neguvernamentale care lupta impotriva saraciei, le-a ales de pe intreg globul. Exceptiile care sar in ochi sunt americanii care prefera pizza oricarui alt aliment, si australienii care au indicat ciocolata drept mancarea favorita.

Romania nu a fost inclusa in studiu, insa datele Eurostat arata ca romanii sunt printre cei mai modesti consumatori de carne sau unt ai Europei. In schimb, stau bine la consumul de cartofi, lapte sau vin. In 2009, preturile la mancare in Romania erau printre cele mai mici din UE, fara a lua insa in calcul puterea de cumparare a romanilor.

Studiul Oxfam arata ca, in 2011, cresterea preturilor la alimente a adancit si mai mult ruptura intre statele dezvoltate si cele sarace. Cei mai multi cetateni ai tarilor dezvoltate declara ca au intotdeauna destula mancare, in timp ce in Africa, doar aproximativ 25% dintre locuitorii unor state precum Tanzania, Kenya sau Ghana pot spune acest lucru. In Mexic sau Pakistan, proportia cetatenilor care spun ca nu au mereu destula mancare a devenit majoritara.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...