Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In romania se consuma prea putina carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Gandul, pastele sunt alimentul preferat in cele mai multe dintre cele 17 tari pe care Oxfam, o asociatie de 15 organizatii neguvernamentale care lupta impotriva saraciei, le-a ales de pe intreg globul. Exceptiile care sar in ochi sunt americanii care prefera pizza oricarui alt aliment, si australienii care au indicat ciocolata drept mancarea favorita.

Romania nu a fost inclusa in studiu, insa datele Eurostat arata ca romanii sunt printre cei mai modesti consumatori de carne sau unt ai Europei. In schimb, stau bine la consumul de cartofi, lapte sau vin. In 2009, preturile la mancare in Romania erau printre cele mai mici din UE, fara a lua insa in calcul puterea de cumparare a romanilor.

Studiul Oxfam arata ca, in 2011, cresterea preturilor la alimente a adancit si mai mult ruptura intre statele dezvoltate si cele sarace. Cei mai multi cetateni ai tarilor dezvoltate declara ca au intotdeauna destula mancare, in timp ce in Africa, doar aproximativ 25% dintre locuitorii unor state precum Tanzania, Kenya sau Ghana pot spune acest lucru. In Mexic sau Pakistan, proportia cetatenilor care spun ca nu au mereu destula mancare a devenit majoritara.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...