Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În S1, Auchan și-a mărit cifra de afaceri cu 3,4 %

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 2 septembrie, 2015

Grupul francez Auchan a anunțat rezultatele financiare pentru prima jumătate a lui 2015 perioad ă în care cifra de afaceri a crescut cu 3,4% la rate de schimb curent și cu 2% la rate constante de schimb, atingând astfel suma de 26,9 miliarde de euro. Profitul în termeni absoluți a crescut cu 5,6% până la 6,21 milioane de euro, cu o margine de profit de 23,1%, în creștere față de primul semestru al lui 2014 (22,6%).

 

„Performanţele noastre la data de 30 iunie 2015 arată capacitatea noastră de a progresa atât în cifră de afaceri cât şi în rentabilitate într-un context care rămâne adesea dificil”, a precizat Vianney Mulliez, Preşedinte al Consiliului de administraţie, care a mai completat că al doilea semestru se anunță bogat în provocări, informează Progresiv.

Hypermarketurile, segment pe care compania activează și în România, reprezintă 82% din veniturile grupului, în timp ce supermarketurile dețin 14%. Din punct de vedere geografic, Franța realizează 34% din totalul afacerilor, Europa Occidentală (Spania, Italia, Portugalia și Luxembourg) a contribuit cu 18%, în timp ce restul piețelor (Polonia, Ungaria, România, Ucraina, Rusia, China, Taiwan, Vietnam și Senegal) dețin o pondere de 48%.

 

În dreptul României, în raportul financiar, este menționată o deschidere de magazin și achiziția a 12 clădiri ale hipermarketurilor ex-Real în România, care înainte au fost gestionate în sistem de chirie, şi a celor 12 galerii comerciales aferente. Valoarea acestei achiziții, în care este inclusă și cumpărarea societății Fields HK Ltd, companie de e-commerce a vânzării de produse alimentare de pe piaţa din China, se ridică la 194 milioane de euro.

 

În România, în prezent, francezi operează un număr de 33 de hypermarketuri, dintre care 20 de foste  magazine Real, preluate de la grupul Metro în anul 2013. Cele mai recente date financiare raportate de Auchan România la Ministerul de Finanțe pentru anul 2014 arată o cifră de afaceri de 4,073 miliarde de lei (916 milioane de euro), sub ținta anunțată de un miliard de euro.

Profi a ajuns să dețină 300 de magazine în format standard
Autor: meatmilk  /   luni, 20 noiembrie 2017

(Comunicat) Trei magazine Profi Standard au fost deschise saptamana trecuta, la Bacau, Bucuresti si Belcesti, ajungand astfel la un numar total de 360 de unitati sub acest format. Totodata, au fost deschise alte trei magazine, cate unul in localitatile: Melinesti, Piatra Neamt si Moldovita.   Magazinul din Bacau se afla pe Calea...

Kaufland a confirmat participarea la Meat & Milk 2017
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 mai 2017

Unul dintre cei mai mari și mai dinamici retaileri din România, Kaufland, a confirmat prezența la cea de-a VI-a ediție a Conferinței Internaționale Meat & Milk.   Kaufland este prezent în România din anul 2005, și avut în anul 2011 afaceri de 1,3 miliarde euro la nivel local, fiind cel mai mare lanț de hipermarketuri,...