Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În S1, Auchan și-a mărit cifra de afaceri cu 3,4 %

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 2 septembrie, 2015

Grupul francez Auchan a anunțat rezultatele financiare pentru prima jumătate a lui 2015 perioad ă în care cifra de afaceri a crescut cu 3,4% la rate de schimb curent și cu 2% la rate constante de schimb, atingând astfel suma de 26,9 miliarde de euro. Profitul în termeni absoluți a crescut cu 5,6% până la 6,21 milioane de euro, cu o margine de profit de 23,1%, în creștere față de primul semestru al lui 2014 (22,6%).

 

„Performanţele noastre la data de 30 iunie 2015 arată capacitatea noastră de a progresa atât în cifră de afaceri cât şi în rentabilitate într-un context care rămâne adesea dificil”, a precizat Vianney Mulliez, Preşedinte al Consiliului de administraţie, care a mai completat că al doilea semestru se anunță bogat în provocări, informează Progresiv.

Hypermarketurile, segment pe care compania activează și în România, reprezintă 82% din veniturile grupului, în timp ce supermarketurile dețin 14%. Din punct de vedere geografic, Franța realizează 34% din totalul afacerilor, Europa Occidentală (Spania, Italia, Portugalia și Luxembourg) a contribuit cu 18%, în timp ce restul piețelor (Polonia, Ungaria, România, Ucraina, Rusia, China, Taiwan, Vietnam și Senegal) dețin o pondere de 48%.

 

În dreptul României, în raportul financiar, este menționată o deschidere de magazin și achiziția a 12 clădiri ale hipermarketurilor ex-Real în România, care înainte au fost gestionate în sistem de chirie, şi a celor 12 galerii comerciales aferente. Valoarea acestei achiziții, în care este inclusă și cumpărarea societății Fields HK Ltd, companie de e-commerce a vânzării de produse alimentare de pe piaţa din China, se ridică la 194 milioane de euro.

 

În România, în prezent, francezi operează un număr de 33 de hypermarketuri, dintre care 20 de foste  magazine Real, preluate de la grupul Metro în anul 2013. Cele mai recente date financiare raportate de Auchan România la Ministerul de Finanțe pentru anul 2014 arată o cifră de afaceri de 4,073 miliarde de lei (916 milioane de euro), sub ținta anunțată de un miliard de euro.

Atentat cu bombă la un magazin românesc din Anzio-Italia
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 4 aprilie 2018

Conform presei și autorităților italiene, în noaptea de 2 spre 3 aprilie a avut loc un antentat asupra unui magazin românesc din Peninsulă.   Bomba a fost pusă în faţa magazinului ”Cerbul Carpatin” aflat la marginea oraşului Anzio, în zona Piazza del Consorzio. Din fericire, au fost doar pagube...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...