Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În Scoția, prețurile la carne de vită au fluctuații imprevizibile

Autor: Aura Alexa Ioanjoi, 8 octombrie, 2015

În urma unui an imprevizibil pentru prețurile prime la carnea de vită, piața din Scoșia s-a relaxat, la un nivel similar cu cel de acum un an.

 

Astfel, pentru prima jumătate a anului, prețurile per kilogram au fost estimate a fi cu 3% mai mici, decat in aceeasi perioada a anului 2014. Cu toate acestea, în lunile iunie și iulie prețurile și-au revenit, crescând cu 6%, față de anul trecut.

Stuard Ashworth,șeful serviciilor economice consider că această volatilitate a pieții poate fi cauzată de o serie întreagă de factori, potrivit Meatinfo.co.uk

 

„Desigur, pentru prima jumătate a anului, piața din Marea Britanie a fost bine aprovizionată cu carne de vită. La începutul anului 2015, atât numărul de bovine care ajung la abatoare și greutatea lor de corp au fost mai mari față de anul trecut. ” După ce au fost ajustate pentru piata, livrările de carne de vită din Regatul Unit au fost mai mari în lunile ianuarie și februarie, dar apoi au scăzut din martie până în iunie, și au reînceput să crească, din în luna iulie. În plus, Kantar Worldpanel a arătat că cererea consumatorilor pentru carnea de vită a rămas de la an la an similară.

 

SMC consideră că tendința generală a prețurilor la poarta fermei reflectă activitățile din ecuația cererii și ofertei de bază. Atunci când piața este bine aprovizionată, prețurile tind să scadă, în timp ce atunci când piața este subaprovizionată,  prețurile cresc imediat. „Managementul pe termen scurt a stocurilor de carne de vită în depozite frigorifice, este măsuracare va limita viteza de deplasare a prețurilor”, a adăugat Ashworth.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...