Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În timp de criză, cooperativele joacă un rol esențial în economie

Autor: Meat MIlkjoi, 4 iulie, 2013

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a depus o intervenție scrisă în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, la Raportul Patrizia Toia referitor la contribuția cooperativelor la depășirea crizei, arată un comunicat trimis pe adresa redacției noastre.

În ultimii ani s-a observat că în ciuda crizei cu care se confruntă economia europeană au existat şi există o serie de entităţi care au rezistat la recesiune, respectiv cooperativele care reprezintă astfel un model de dezvoltare capabil să răspundă unor  nevoi noi. Ele stimulează crearea de locuri de muncă, mai bine decât alte modele, datorită capacității lor de a se adapta la schimbare şi de a-și păstra activitatea, iar în caz de risc, sunt ancorate în economia locală, aducându-și aportul la dezvoltarea locală durabilă și garantează faptul că activitatea lor nu este delocalizată, chiar și atunci când operează la nivel internațional”, a arătat europarlamentarul social-democrat, Viorica Dăncilă în intervenția scrisă depusă în sesiunea plenară de la Strasbourg.

Eurodeputatul PSD consideră că acestea au fost create în sectoare noi și inovatoare și există dovezi că asemenea structuri au reuşit să reziste la criză, în special în ceea ce privește băncile cooperatiste și cooperativele din industrie și din sectorul serviciilor (cooperativele de lucrători, cooperativele sociale și cooperativele formate de IMM-uri).

Cooperativele, împreună cu alte întreprinderi din sectorul economiei sociale, joacă un rol esențial în economia europeană, în special în timp de criză, se mai arată în raportul Troia.

Permiţând micilor antreprenori, deseori grupuri de cetățeni, să își asume responsabilități antreprenoriale, inclusiv în domenii precum serviciile sociale și de sănătate, serviciile școlare, serviciile comerciale, comunicațiile, cooperativele au reuşit să promoveze în mod eficace antreprenoriatul la scară microeconomică, mai ales în zone îndepărtate sau dezavantajate.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...

În timp de criză, cooperativele joacă un rol esențial în economie

Autor: joi, 4 iulie, 2013

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a depus o intervenție scrisă în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, la Raportul Patrizia Toia referitor la contribuția cooperativelor la depășirea crizei, arată un comunicat trimis pe adresa redacției noastre.

În ultimii ani s-a observat că în ciuda crizei cu care se confruntă economia europeană au existat şi există o serie de entităţi care au rezistat la recesiune, respectiv cooperativele care reprezintă astfel un model de dezvoltare capabil să răspundă unor  nevoi noi. Ele stimulează crearea de locuri de muncă, mai bine decât alte modele, datorită capacității lor de a se adapta la schimbare şi de a-și păstra activitatea, iar în caz de risc, sunt ancorate în economia locală, aducându-și aportul la dezvoltarea locală durabilă și garantează faptul că activitatea lor nu este delocalizată, chiar și atunci când operează la nivel internațional”, a arătat europarlamentarul social-democrat, Viorica Dăncilă în intervenția scrisă depusă în sesiunea plenară de la Strasbourg.

Eurodeputatul PSD consideră că acestea au fost create în sectoare noi și inovatoare și există dovezi că asemenea structuri au reuşit să reziste la criză, în special în ceea ce privește băncile cooperatiste și cooperativele din industrie și din sectorul serviciilor (cooperativele de lucrători, cooperativele sociale și cooperativele formate de IMM-uri).

Cooperativele, împreună cu alte întreprinderi din sectorul economiei sociale, joacă un rol esențial în economia europeană, în special în timp de criză, se mai arată în raportul Troia.

Permiţând micilor antreprenori, deseori grupuri de cetățeni, să își asume responsabilități antreprenoriale, inclusiv în domenii precum serviciile sociale și de sănătate, serviciile școlare, serviciile comerciale, comunicațiile, cooperativele au reuşit să promoveze în mod eficace antreprenoriatul la scară microeconomică, mai ales în zone îndepărtate sau dezavantajate.

Transavia controlează integral lanțul de producție
Autor: Meat MIlk  /   joi, 22 ianuarie 2015

Transavia controlează integral lanțul de producție, ca urmare a investițiilor făcute în ultima perioadă, fapt care contribuie la menținerea companiei în poziția de lider al aviculturii românești. Primul pas a fost efectuat în anul 2011, când Transavia a înființat Divizia vegetală, devenind prima companie producătoare de carne din...

Khaled El Solh, Caroli Foods: Dorim o creștere de peste 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

”Dorim o creștere de peste 10 %, a declarat domnul Khaled El Solh, CEO al companiei Caroli Foods, într-un interviu acordat publicației Magazinul Progresiv, după ce, pentu anul trecut, a fost raportată o creştere de 20% a profitabilităţii, iar cifra de afaceri a depăşit pragul de 80 milioane euro în 2014. Referindu-se la evoluția...

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

Consumul mediu anual de pește din România este de 4-5 kg, de opt ori mai mic decât, de exemplu, în Spania sau Franța. Din totalul consumului, doar 13% din peştele de pe piaţă este pescuit în apele româneşti sau crescut în fermele piscicole din ţara noastră. În condițiile în care 87 % din pește este importat, ajung în magazine...

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...