Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In tulcea e un singur abator autorizat pentru taierea mieilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) In judetul Tulcea, se pare ca mieii vor fi taiati intr-un singur abator. In tot judetul doar o unitate de acest tip este autorizata pentru sacrificarea mieilor, potrivit Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Tulcea, alte doua unitati putand fi autorizate temporar.

In momentul de fata, intr-un singur abator din judetul Tulcea, aflat in comuna Stejaru, s-ar putea sacrifica miei, alte doua unitati din raza localitatilor Ceamurlia si Cerna putand fi autorizate temporar, a spus directoarea DSVSA, Marilena Tertis.

Potrivit sursei, in ultima saptamana, medicii veterinari au efectuat 168 de actiuni pentru verificarea calitatii produselor comercializate in aceasta perioada, controalele soldandu-se cu doua sanctiuni in valoare de 1.320 de lei.

ªefa Directiei Sanitar-Veterinare a amintit totodata ca, potrivit unui ordin al autoritatii nationale de resort, producatorii dar si consumatorii pot beneficia incepand din acest an de analize ale produselor la preturi cu pana la 75% mai mici decat cele practicate anul trecut.
Sunt tarife care au scazut cu pana la 75% fata de cele din anul 2011.

Laboratorul Tulcea are un numar de 96 de analize acreditate RENAR si este de mentionat faptul ca buletinele noastre sunt valabile in orice tara a UE si sunt in beneficiul producatorilor si al consumatorilor, a conchis directoarea DSVSA, Marilena Tertis.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...