Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In tulcea e un singur abator autorizat pentru taierea mieilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) In judetul Tulcea, se pare ca mieii vor fi taiati intr-un singur abator. In tot judetul doar o unitate de acest tip este autorizata pentru sacrificarea mieilor, potrivit Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Tulcea, alte doua unitati putand fi autorizate temporar.

In momentul de fata, intr-un singur abator din judetul Tulcea, aflat in comuna Stejaru, s-ar putea sacrifica miei, alte doua unitati din raza localitatilor Ceamurlia si Cerna putand fi autorizate temporar, a spus directoarea DSVSA, Marilena Tertis.

Potrivit sursei, in ultima saptamana, medicii veterinari au efectuat 168 de actiuni pentru verificarea calitatii produselor comercializate in aceasta perioada, controalele soldandu-se cu doua sanctiuni in valoare de 1.320 de lei.

ªefa Directiei Sanitar-Veterinare a amintit totodata ca, potrivit unui ordin al autoritatii nationale de resort, producatorii dar si consumatorii pot beneficia incepand din acest an de analize ale produselor la preturi cu pana la 75% mai mici decat cele practicate anul trecut.
Sunt tarife care au scazut cu pana la 75% fata de cele din anul 2011.

Laboratorul Tulcea are un numar de 96 de analize acreditate RENAR si este de mentionat faptul ca buletinele noastre sunt valabile in orice tara a UE si sunt in beneficiul producatorilor si al consumatorilor, a conchis directoarea DSVSA, Marilena Tertis.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...