Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In ucraina s-a instituit lista neagra a carnii si mezelurilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lipsa de control si – implicit – a calitatii carnii si produselor din carne, a fost motivata de functionarii din laboratoarele-pilot ucrainene printr-o nesustinere financiara din partea guvernului, informeaza agentia Meta News.

La randul lor, reprezentantii executivului infirma acesta motivatie, considerand suficiente cele 24 de milioane de euro, suma alocata anual protectiei consumatorilor. Guvernul urmeaza sa impuna unor laboratoare selectate un program strict de control al calitatii, pe piata carnii din Ucraina.

Scaderea drastica si brusca a vanzarilor pe acest segment al industriei alimentare si o scadere a calitatii produselor, regasita in dezinteresul consumatorilor, a determinat autoritatile guvernamentale sa instituie o baza de date care sa reflecte clar societatile nonconforme, in Lista neagra a carnii si mezelurilor.

Curent, vor fi facute publice aici toate rezultatele studiilor de laborator, controalelor si sondajelor de piata. Au fost prelevate deja probe care au deschis aceasta lista neagra cu procesatori de mezeluri cunoscuti, ale caror produse nu respecta standardele. (TS)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...