Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In ucraina s-a instituit lista neagra a carnii si mezelurilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lipsa de control si – implicit – a calitatii carnii si produselor din carne, a fost motivata de functionarii din laboratoarele-pilot ucrainene printr-o nesustinere financiara din partea guvernului, informeaza agentia Meta News.

La randul lor, reprezentantii executivului infirma acesta motivatie, considerand suficiente cele 24 de milioane de euro, suma alocata anual protectiei consumatorilor. Guvernul urmeaza sa impuna unor laboratoare selectate un program strict de control al calitatii, pe piata carnii din Ucraina.

Scaderea drastica si brusca a vanzarilor pe acest segment al industriei alimentare si o scadere a calitatii produselor, regasita in dezinteresul consumatorilor, a determinat autoritatile guvernamentale sa instituie o baza de date care sa reflecte clar societatile nonconforme, in Lista neagra a carnii si mezelurilor.

Curent, vor fi facute publice aici toate rezultatele studiilor de laborator, controalelor si sondajelor de piata. Au fost prelevate deja probe care au deschis aceasta lista neagra cu procesatori de mezeluri cunoscuti, ale caror produse nu respecta standardele. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...