Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

In ucraina s-a instituit lista neagra a carnii si mezelurilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lipsa de control si – implicit – a calitatii carnii si produselor din carne, a fost motivata de functionarii din laboratoarele-pilot ucrainene printr-o nesustinere financiara din partea guvernului, informeaza agentia Meta News.

La randul lor, reprezentantii executivului infirma acesta motivatie, considerand suficiente cele 24 de milioane de euro, suma alocata anual protectiei consumatorilor. Guvernul urmeaza sa impuna unor laboratoare selectate un program strict de control al calitatii, pe piata carnii din Ucraina.

Scaderea drastica si brusca a vanzarilor pe acest segment al industriei alimentare si o scadere a calitatii produselor, regasita in dezinteresul consumatorilor, a determinat autoritatile guvernamentale sa instituie o baza de date care sa reflecte clar societatile nonconforme, in Lista neagra a carnii si mezelurilor.

Curent, vor fi facute publice aici toate rezultatele studiilor de laborator, controalelor si sondajelor de piata. Au fost prelevate deja probe care au deschis aceasta lista neagra cu procesatori de mezeluri cunoscuti, ale caror produse nu respecta standardele. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...