Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

În zece ani, prețurile la carne kosher s-au dublat

Autor: Miruna Sorescuvineri, 22 ianuarie, 2016

Economiștii Anthony Tricot si Andrea Silberman au constatat că stilul de viață evreiesc costă, în Marea Britanie, cu12.700lire sterline mai mult pe an. Familii evreiești ajung să plătească un plus £ 12,700 pentru a mânca Kosher, spun Tricot și Silberman.

 

Prețul pe care comunității evreiești din Marea Britanie îl plătește pentru produsele alimentare kosher a fost prezentat la Limmud din acest an, un eveniment dedicat învățării tradițiilor evreiești.

 

„Am construit un” Index  al puiului Kosher „- un coș de bunuri reflectă produse care evreii sunt susceptibile de a le cumpăra, în scopul de a duce un stil de viață evreiesc – și am comparat prețurile cu echivalentele produselor non-evreiești,” au declarat cei doi analiști,într-un articol de specialitate.

 

Un factor care contribuie semnificativ la aceste cheltuieli suplimentare este dat de  costul alimentelor. Atunci când se compară costurile din măcelăriile kosher din Londra. Astfel, costurile produselor din lanțul de magazine Kosher Deli este mai mare decât ale produselor din lanțul Tesco: pentru cinci produse – pui întreg, carne de vită tocată, întreg de curcan, carne de vită cubulețe si pulpe de pui – a rezultat că prețul de carne cușer a fost, în medie, de două ori mai mare decât a cărnii normale, din supermarket.

 

De exemplu, costul unui pui întreg la Kosher Deli este de £ 4.19, în comparație cu puiul de la Tesco pui la £ 2.48. Datele colectate de la economiștii au arătat că prețurile la carne kosher s-au dublat în ultimul deceniu, în comparație cu prețurile la carne non-cușer, care au crescut cu 40%.

Până în 2022, piața laptelui din China o va depăși pe cea din SUA
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 30 august 2017

Potrivit studiului realizat de Euromonitor International, China va depăși SUA ca cea mai mare piață a produselor lactate până în 2022, în timp ce India va ocupa locul 4 din 2021. În studiu se pretinde că în următorii cinci ani, țările se vor schimba în importanță din cauza unei modificări a cererii consumatorilor în sectorul...

FAO: În Uniunea Europeană, prețul untului a ajuns la un nivel record
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 9 august 2017

De aproape trei ani, prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au fost determinate de prețurile record ale untului, notează Dairy Reporter, citând surse FAO.   Ca urmare, prețurile globale ale alimentelor au crescut pentru a treia lună consecutiv, atingând un maxim de 31 de luni, parțial determinat de creșterea...