Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

În zece ani, prețurile la carne kosher s-au dublat

Autor: Miruna Sorescuvineri, 22 ianuarie, 2016

Economiștii Anthony Tricot si Andrea Silberman au constatat că stilul de viață evreiesc costă, în Marea Britanie, cu12.700lire sterline mai mult pe an. Familii evreiești ajung să plătească un plus £ 12,700 pentru a mânca Kosher, spun Tricot și Silberman.

 

Prețul pe care comunității evreiești din Marea Britanie îl plătește pentru produsele alimentare kosher a fost prezentat la Limmud din acest an, un eveniment dedicat învățării tradițiilor evreiești.

 

„Am construit un” Index  al puiului Kosher „- un coș de bunuri reflectă produse care evreii sunt susceptibile de a le cumpăra, în scopul de a duce un stil de viață evreiesc – și am comparat prețurile cu echivalentele produselor non-evreiești,” au declarat cei doi analiști,într-un articol de specialitate.

 

Un factor care contribuie semnificativ la aceste cheltuieli suplimentare este dat de  costul alimentelor. Atunci când se compară costurile din măcelăriile kosher din Londra. Astfel, costurile produselor din lanțul de magazine Kosher Deli este mai mare decât ale produselor din lanțul Tesco: pentru cinci produse – pui întreg, carne de vită tocată, întreg de curcan, carne de vită cubulețe si pulpe de pui – a rezultat că prețul de carne cușer a fost, în medie, de două ori mai mare decât a cărnii normale, din supermarket.

 

De exemplu, costul unui pui întreg la Kosher Deli este de £ 4.19, în comparație cu puiul de la Tesco pui la £ 2.48. Datele colectate de la economiștii au arătat că prețurile la carne kosher s-au dublat în ultimul deceniu, în comparație cu prețurile la carne non-cușer, care au crescut cu 40%.

Rabobank: CPTPP, Mercosur și Blockchain vor modifica piața cărnii de vită
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 28 februarie 2018

Potrivit raportului Rabobank Beef, pentru primul trimestru al anului 2018, tranzacțiile comerciale și punerea în aplicare a acordurilor blocurilor geo-comerciale vor fi esențiale pentru această categorie în următoarele 12 luni și vor bulversa piața mondială a cărnii de vită.   După cum se știe, Parteneriatul trans-pacific...

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...