Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Înaintea cărnii, guvernul reduce TVA la produsele bio

Autor: Meat MIlkjoi, 7 noiembrie, 2013

Cota unică de impozitare va fi menţinută la 16%, TVA la pâine va rămâne în continuare redusă la 9%, fiind luată în calcul reducerea acesteia şi la alte categorii de produse, cum ar fi cele bio, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, informează Agerpres.

„Cota unică se menţine. Este o solicitare – şi domnul Chiţoiu va da în mod sigur detalii – permanentă, nu doar a celor de la FMI, ci şi a unora dintre politicienii români. L-am văzut şi pe preşedinte astăzi (miercuri – n.r.): să impozităm PFA-urile, să impozităm drepturile de autor, să impozităm familiile pentru sănătate. Aceasta este gândirea lor, nu ştim dacă este bună sau rea, dar noi nu am fost de acord cu ea. şi, faptul că preşedintele e de acord dovedeşte, până la urmă, cui vrea răul în perioada următoare, dar noi nu am acceptat acest lucru”, a afirmat premierul. Victor Ponta a adăugat, în context, că TVA la pâine va rămâne redusă şi în 2014.

„Şi, în mod sigur, încercăm anul viitor ş alte categorii. Eu promovez reducerea TVA pentru produsele bio, dar mai sunt şi alte produse unde putem să ne gândim la acest lucru”, a adăugat premierul.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...