Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

INAQ Consulting: Certificarea IFS-paşaport pentru export

Autor: meatmilkjoi, 1 iunie, 2017

(Comunicat) Peste 180 de persoane au participat pe data de 19 mai 2017, la cea de a patra ediție a conferinței IFS 2017, la București. Evenimentul a reunit speakeri străini și români, specialiști care au prezentat cele mai importante modificări în domeniul standardelor de calitate IFS, dar și detalii despre apariția noului standard IFS Food versiunea 7 şi IFS Global Markets HPC.

 

Scopul conferinței a fost acela de a prezenta producătorilor, profesioniştilor din domeniul managementului calităţii şi siguranţei produselor alimentare şi nealimentare, şi nu numai, cele mai noi informații și de a conecta specialiști în evaluarea și implementarea acestora cu beneficiarii finali.

 

Temele abordate şi dezbătute s-au adresat producătorilor de produse alimentare și produse HPC – Household and Personal Care, firmelor de import-export, de transport şi logistică, furnizorilor existenţi şi potenţiali ai marilor lanţuri de retail, firmelor producătoare care doresc să exporte, dar și reprezentanților retailerilor autohtoni. Au fost enumerate regulile după care marii retaileri își selectează furnizorii, precum şi etalarea condițiilor pe care producătorii trebuie să le îndeplinească pentru a găsi parteneri străini și posibilităţi pentru a exporta produsele alimentare şi nealimentare.

 

“Certificarea IFS reprezintă un pașaport pentru export”, a spus Ionuț Nache, Director General INAQ Consulting, deoarece partenerii europeni solicită astfel de certificări pentru importul  produselor sau serviciilor din România. În prezent, în țara noastră sunt doar 200 de companii care au obţinut certificare internatională conform standardului IFS Food. Din această cauză, numărul cererilor de certificare creşte în fiecare an cu aproape 25%, ceea ce se situeză peste media Europeană, de 7,75%. Cele mai multe firme autorizate IFS sunt cele din Italia cu 2.903 certificări IFS Food. Urmează Germania (2.498 certificări), Spania (2.436) și Franța (1.781).  Polonia  deține 732 de certificări, Ungaria – 408, Cehia – 334, iar România – 200.

 

Stephan Tromp – Managing Director IFS Management GmbH a prezentat în cadrul conferinței ultimele noutăţi legate de standardele IFS, precum și informații importante despre rezultatele relevante ale auditurilor IFS, în anii anteriori în Europa.

 

Un alt subiect deosebit de important abordat în cadrul acestei conferințe s-a referit la cerinţele retailerilor pentru furnizorii de marcă proprie, care au fost prezentate de Oana Barna, Team Leader Quality Management Penny – Rewe Group. S-a discutat, de asemenea, despre siguranţa alimentului, dar și despre standardele IFS din industria cosmetică. Gabriela Pizamosca, Director General al laboratoarelor J.S. HAMILTON în Romania, a prezentat  principalele lor direcții de activitate și portfoliu de analize pentru industria alimentară,  industria cosmetică și a detergenților.

 

Mihaela Rabu, Director General RUCODEM, a vorbit despre legislaţia privind produsele cosmetice, la nivel UE și la nivel national, ocazie cu care prezentat câteva ghiduri îndrumătoare referitoare la raportarea efectelor grave nedorite, eficacitatea produselor pentru protecție solară și declarațiile făcute în legătură cu acestea, recomandarea UE privind utilizarea declarațiilor referitoare la lipsa testării pe animale, dar și aspecte practice privind etichetarea durabilității produselor.

 

Conferința s-a bucurat de participarea CRIS-TIM,  unul dintre marii producători români, care a schimbat modul de abordare a producției de mezeluri. Din partea acestei companii a fost prezent Radu Timiş Jr., Director Comercial, care a vorbit despre noile trenduri în alimentație. Industria producătorilor a fost reprezentată la conferința IFS 2017 de asociațiile patronale PRO AGRO, ARC şi APAR.

 

Evenimentul s-a bucurat de succes chiar şi în rândul companiilor deja certificate IFS, reprezentanţii acestora la conferinţă putând afla care sunt cele mai întâlnite abateri faţă de cerinţele standardului IFS.

 

De asemenea, Ionuţ NACHE, Director General INAQ Consulting, reprezentantul IFS în țara noastră, a prezentat portofoliul cursurilor INAQ Consulting – IFS Training Center, pe care le organizează în 8 oraşe din România. Multe alte subiecte de interes au fost dezbătute și prezentate în cadrul conferinței anuale IFS 2017.

 

Organizatorii evenimentului au fost INAQ Consulting împreună cu IFS Management (Germania).

Parteneri Platinum:J.S. Hamilton Romania, CRIS-TIM , Penny Market, Axiven, AGXECUTIVE, AB FRIGO Consult, Credit Info

Parteneri Gold: Alpin 57 Lux, GS1 România, Pan Food

Partener Silver: Rommac Trade

 

Evenimentul a fost susținut de: PRO AGRO, APAR, ARC, AFR, Romalimenta, ARILOGCamerele de comerț: Româno-Olandeză, Româno-Israeliană, Româno-Franceză, Româno-Engleză și Asociația Antreprenorilor Spanioli în România (ASEMER)

Cursurile ”Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS” la Cluj și Iași
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Inaq Consulting, companie condusă de domnul Ionuț Nache, organizează în perioada imediat următoare, la Cluj și Iași, o nouă serie de cursuri cu titlul ”Auditul intern și Auditul furnizorului din perspectiva IFS”.   CURS NOU 2018 vezi toate detaliile despre curs Cluj Napoca 19-20.03.2018  Inscrie-te acum! Au mai...

Curs Inaq: Auditul intern și Auditul furnizorului din perspectiva IFS
Autor: meatmilk  /   joi, 1 martie 2018

Inaq Consulting organizează noul curs cu tema ”Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS”, deosebit de util tuturor celor care derulează afaceri în relație directă cu marele retail. vezi toate detaliile despre curs   Programul următoarelor cursuri:   Brașov  06-07.03.2018 Inscrie-te acum! Au...