Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Încă 165 de milioane de euro, sprijin anti-embargou

Autor: Meat MIlkjoi, 2 octombrie, 2014

(Agerpres) Ministerul Agriculturii pregăteşte procedurile pentru noul program al Comisie Europene care vizează măsuri de sprijin în valoare de 165 milioane euro pentru fermierii afectaţi de embargoul impus de Federaţia Rusă, a declarat, miercuri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„A fost un Consiliu care s-a încheiat ieri (marţi — n.r.). Un Consiliu prin care m-am bucurat să constat că o nouă sumă de 165 de milioane de euro, pe lângă cele 125 de milioane de euro, a fost pusă la dispoziţia statelor membre pentru a reduce posibilele efecte pe care l-ar avea embargoul impus de Federaţia Rusă.

De această dată, suma este mai targetată, nu este la dispoziţia tuturor statelor membre, primul venit primul servit, ci este pe principii oarecum de egalitate. România are o cantitate fixă iar după aceea se va regăsi şi în sumă din acest calup de 165 de milioane de euro”, a afirmat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii nu a oferit detalii în legătură cum suma pe care o va primi România, dar a precizat că va reveni cu detalii în zilele următoare.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...