Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Inca 1976 de controale ansvsa

Autor: marți, 5 februarie, 2013

In perioada 31.08.2012 – 06.09.2012, Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti au continuat activitatile de control in unitatile din industria agroalimentara.

Au fost realizate 1.976 de verificari in unitati. Neregulile constatate au fost sanctionate prin aplicare unui numar de 21 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 13.200 de lei si prin acordarea a 21 de avertismente.

Controalele in unitatile respective au vizat aspecte privind calitatea spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum si cele de depozitare a materiilor prime si produselor finite, conditiile de igiena si de functionare a unitatii, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP.

Pentru neconformitatile constatate au fost acordate amenzi in urmatoarele judete:

Arges, 600 lei – neintretinerea spatiilor de lucru si a ustensilelor in conditii corespunzatoare de igiena;
Bistrita-Nasaud, 600 lei – depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
Botosani, 600 lei- manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;
Caras-Severin, 600 lei – distante necorespunzatoare intre stive si pereti, infiltratii si mucegai pe pereti si tavan in sala de productie si vestiar;
Galati, 1.200 lei- nerespectarea conditiilor de igiena in spatiul de depozitare a materiilor prime;
Prahova, 7.200 lei – depozitarea si manipularea necorespunzatoare, reambalarea produselor alimentare, desfasurarea activitatii in spatii neautorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
Vaslui, 1.200 lei – manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, lipsa echipamentului de protectie sanitara, lipsa unui program de igienizare, comercializarea produselor alimentare in spatii neautorizate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor;
Valcea, 1.200 lei- depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, nu se monitorizeaza conditiile de microclimat;

De asemenea, in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate. (Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Inca 1976 de controale ansvsa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In perioada 31.08.2012 – 06.09.2012, Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti au continuat activitatile de control in unitatile din industria agroalimentara.

Au fost realizate 1.976 de verificari in unitati. Neregulile constatate au fost sanctionate prin aplicare unui numar de 21 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 13.200 de lei si prin acordarea a 21 de avertismente.

Controalele in unitatile respective au vizat aspecte privind calitatea spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum si cele de depozitare a materiilor prime si produselor finite, conditiile de igiena si de functionare a unitatii, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP.

Pentru neconformitatile constatate au fost acordate amenzi in urmatoarele judete:

Arges, 600 lei – neintretinerea spatiilor de lucru si a ustensilelor in conditii corespunzatoare de igiena;
Bistrita-Nasaud, 600 lei – depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
Botosani, 600 lei- manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;
Caras-Severin, 600 lei – distante necorespunzatoare intre stive si pereti, infiltratii si mucegai pe pereti si tavan in sala de productie si vestiar;
Galati, 1.200 lei- nerespectarea conditiilor de igiena in spatiul de depozitare a materiilor prime;
Prahova, 7.200 lei – depozitarea si manipularea necorespunzatoare, reambalarea produselor alimentare, desfasurarea activitatii in spatii neautorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
Vaslui, 1.200 lei – manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, lipsa echipamentului de protectie sanitara, lipsa unui program de igienizare, comercializarea produselor alimentare in spatii neautorizate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor;
Valcea, 1.200 lei- depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, nu se monitorizeaza conditiile de microclimat;

De asemenea, in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate. (Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media)

Indagra 2018 anunță mari premiere
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Toamna anului 2018 vine cu o premieră la ROMEXPO: vom avea primele ediții ale târgurilor INDAGRA și  INDAGRA FOOD desfășurate inclusiv în noile Pavilioane B1 și B2.   Suntem mândri să anunțăm că pavilioanele B1 și B2 au fost deja ocupate integral. În B1 se va desfășura INDAGRA FOOD, iar în B2 se va...

APIA: Acordarea plăților în avans este plină desfășurare
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 17.10.2018, au fost plătiți 191.799 fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans pentru anul 2018, suma autorizată la plată fiind în valoare de 51.180.962,95 euro.   Reamintim că APIA a demarat acordarea...

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...