Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Inca 1976 de controale ansvsa

Autor: marți, 5 februarie, 2013

In perioada 31.08.2012 – 06.09.2012, Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti au continuat activitatile de control in unitatile din industria agroalimentara.

Au fost realizate 1.976 de verificari in unitati. Neregulile constatate au fost sanctionate prin aplicare unui numar de 21 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 13.200 de lei si prin acordarea a 21 de avertismente.

Controalele in unitatile respective au vizat aspecte privind calitatea spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum si cele de depozitare a materiilor prime si produselor finite, conditiile de igiena si de functionare a unitatii, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP.

Pentru neconformitatile constatate au fost acordate amenzi in urmatoarele judete:

Arges, 600 lei – neintretinerea spatiilor de lucru si a ustensilelor in conditii corespunzatoare de igiena;
Bistrita-Nasaud, 600 lei – depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
Botosani, 600 lei- manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;
Caras-Severin, 600 lei – distante necorespunzatoare intre stive si pereti, infiltratii si mucegai pe pereti si tavan in sala de productie si vestiar;
Galati, 1.200 lei- nerespectarea conditiilor de igiena in spatiul de depozitare a materiilor prime;
Prahova, 7.200 lei – depozitarea si manipularea necorespunzatoare, reambalarea produselor alimentare, desfasurarea activitatii in spatii neautorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
Vaslui, 1.200 lei – manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, lipsa echipamentului de protectie sanitara, lipsa unui program de igienizare, comercializarea produselor alimentare in spatii neautorizate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor;
Valcea, 1.200 lei- depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, nu se monitorizeaza conditiile de microclimat;

De asemenea, in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate. (Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Inca 1976 de controale ansvsa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In perioada 31.08.2012 – 06.09.2012, Directiile judetene sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si a Municipiului Bucuresti au continuat activitatile de control in unitatile din industria agroalimentara.

Au fost realizate 1.976 de verificari in unitati. Neregulile constatate au fost sanctionate prin aplicare unui numar de 21 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 13.200 de lei si prin acordarea a 21 de avertismente.

Controalele in unitatile respective au vizat aspecte privind calitatea spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum si cele de depozitare a materiilor prime si produselor finite, conditiile de igiena si de functionare a unitatii, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP.

Pentru neconformitatile constatate au fost acordate amenzi in urmatoarele judete:

Arges, 600 lei – neintretinerea spatiilor de lucru si a ustensilelor in conditii corespunzatoare de igiena;
Bistrita-Nasaud, 600 lei – depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;
Botosani, 600 lei- manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;
Caras-Severin, 600 lei – distante necorespunzatoare intre stive si pereti, infiltratii si mucegai pe pereti si tavan in sala de productie si vestiar;
Galati, 1.200 lei- nerespectarea conditiilor de igiena in spatiul de depozitare a materiilor prime;
Prahova, 7.200 lei – depozitarea si manipularea necorespunzatoare, reambalarea produselor alimentare, desfasurarea activitatii in spatii neautorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
Vaslui, 1.200 lei – manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, lipsa echipamentului de protectie sanitara, lipsa unui program de igienizare, comercializarea produselor alimentare in spatii neautorizate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor;
Valcea, 1.200 lei- depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, nu se monitorizeaza conditiile de microclimat;

De asemenea, in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate. (Biroul Comunicare si Relatii cu Mass-Media)

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...