Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Încă 26 de focare de PPA în Belgia

Autor: Mircea Demetermiercuri, 10 octombrie, 2018

Potrivit autorităților locale, în Belgia au fost identificate încă 26 de focare de PPA. Ca urmare, mass-media belgienă a identificat o cale posibilă în ceea ce privește modul în care pesta porcină africană ar fi putut intra în țară: printr-o unitate militară.

 

Canalul de știri belgian RTBF a raportat luni că baza militară „Lagland” ar putea fi o sursă potențială a infecției. Pe această bază de 2.600 ha acționează circa 80 de militari. Potrivit canalului de știri, armata ar fi putut „importa” virusul.

 

Ministerul belgian al Apărării a confirmat faptul că doi vieri mistreți infectați au fost găsiți în baza sa militară. Până în prezent nu este clar cum au ajuns acolo cadavrele celor doi misteți. Instituțiile implicate au indicat că spațiile militare au fost dezinfectate complet și că nu au avut loc exerciții militare acolo.

 

Se presupune că animalele deja se descompuneau de ceva timp, ceea ce înseamnă că au murit probabil cu 2, până la 4 săptămâni înainte de acel moment. Acest lucru ar putea însemna că mistreții ar putea fi așa-numiții „pacienți zero”.

 

Problema va duce, probabil, la interpelări în parlamentul belgian, și anume, dacă soldații sunt conștienți de importanța biosecurității.

 

În afară de ruta prin armată, există și alte două teorii cu privire la modul în care virusul ar fi putut intra în Belgia. Prima teorie este că mistrețul a contractat virusul prin consumul de alimente contaminate, aduse de undeva. A doua teorie este că vânătorii au adus mistreți vii din Europa de Est și i-au eliberat în păduri, în scopuri de proliferare și vânătoare.

 

Cu toate acestea, Agenția Federală Belgiană pentru Siguranța Alimentelor (FASFC) a respins ruta „militară”. În cotidianul belgian De Standaard, purtătorul de cuvânt al FASFC, Philippe Houdart, a declarat că Ministerul Apărării al Belgiei aplică proceduri de dezinfecție foarte stricte. În opinia sa, prima teorie ar fi cea mai probabilă.

Toți liderii pieței globale vor fi prezenți la IFFA 2019
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 18 aprilie 2019

(Comunicat) Companiile de vârf prezintă cele mai recente produse, la IFFA 2019, târgul numărul 1 în lume pentru industria cărnii, acolo unde se va pune accentul pe soluții pentru producția sigură, eficientă și economică a alimentelor din carne și carne. Furnizorii de toate dimensiunile prezintă un spectru larg de produse pentru...

Reuniunea Comitetului Special C.E., pentru Agricultură
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 aprilie 2019

(Comunicat) La Bruxelles s-a desfășurat reuniunea Comitetului Special pentru Agricultură, la care au participat reprezentanții celor 28 state membre, ai Comisiei Europene si ai Secretariatului General al Consiliului.   Printre punctele de pe agendă s-au regăsit: prezentarea de către Comisia Europeană a situației piețelor...