Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Încă o vacă umblă ”de nebună” prin Brazilia!

Autor: Meat MIlkmiercuri, 14 mai, 2014

Un nou caz de boală a vacii nebune a fost confirmat în Brazilia de autorităţile sanitar-veterinare din această ţară, după ce în urmă cu un an mai multe ţări au interzis importurile de carne de vită după confirmarea unor cazuri similare. .

Un caz atipic de boala vacii nebune fără nicio legătură cu furajele a fost anunţat de Ministerul Agriculturii din ţara sud-americană. Cazul a fost considerat „atipic”, deoarece animalul a contractat proteina din mediu şi nu prin hrană.

În situaţiile clasice, boala vacii nebune este contractată atunci când, în furajele vacilor, sunt urme de creier sau ţesut spinal al altor rumegătoare, ceea ce este interzis în aproape toate ţările în care se produce carne de vita, inclusiv Brazilia. Ministrul de resort din Brazilia a anunţat că animalul a fost incinerat şi nu a intrat în contact cu furajele animalelor. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...