Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Încă un set de teste ADN la produsele din carne de vită

Autor: Meat MIlkmarți, 25 februarie, 2014

Comisia Europeana a dat unda verde unei noi runde de testari DNA a produselor din carne pentru a depista eventuala prezenta a carnii de cal in acestea. Prima runda a avut loc in anul 2013 si a descoperit ca 4,6% dintre produsele verificate contineau carne de cal neafisata pe eticheta lor. Programarea testarilor ramane la latitudinea statelor membre, dar trebuie sa aiba loc in primavara acestui an.

Desi scandalul carnii de cal, izbucnit acum circa un an, dupa ce testele au relevat prezenta carnii de cal in diferite produse din carne de vita in Irlanda, nu a avut implicatii asupra sanatatii consumatorilor, reactia lor a fost cat se poate de clara, indicand necesitatea pentru intarirea controlului in domeniu.

Scandalul a demonstrat complexitatea lantului global de aprovizionare si a demonstrat cum elementele infractoare profita de slabiciunile sistemului, daunand atat producatorilor corecti, cat si consumatorului final. (agrobroker.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...