Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Incendiu la una dintre fermele agricola bacau

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un incendiu puternic, care a fost lichidat de pompieri dupa 12 ore de interventie, a avut loc, in noaptea de marti spre miercuri, la o ferma de crestere a pasarilor din municipiul Bacau, apartinand companiei „Agricola”.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, incendiul a izbucnit la un depozit de furaje al fermei Gheraiesti, de la periferia municipiului Bacau, existand pericolul extinderii la o hala de crestere a pasarilor in care se aflau 60.000 de pui, transmite mediaFAX .

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, incendiul fiind lichidat dupa aproximativ 12 ore. „In urma incendiului au ars peste 20 de tone de furaje, iar alte 20 de tone au fost degradate. De asemenea, au ars 300 de metri patrati din acoperisul saivanului, insa au fost salvati 60.000 de pui care erau adapostiti intr-o hala situata la doar trei metri de depozitul de furaje”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Pompierii bacauani nu au reusit sa identifice o cauza a declansarii incendiului, aceasta urmand sa fie stabilita in urma cercetarilor desfasurate impreuna cu politistii care au deschis o ancheta la fata locului.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...