Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Incepe batalia pe activele societatii avicola sa iasi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

126 de companii s-au inscris pe lista creditorilor, care cer de la Avicola Iasi, 57,25 milioane de lei. Primele active scoase la vanzare vor fi sase ferme, cu o suprafata totala de 23 de hectare.

Societate, detinuta de europarlamentarul George Becali, a intrat in insolventa si spera ca prin valorificarea unor active imobiliare sa isi achite datoriile catre creditori si sa acumuleze resurse financiare pentru a relua activitatea. In tabelul creantelor societatii s-au inscris in total 126 de creditori, care cer de la societatea ieseana 57,25 milioane de lei. Daca activele scoase la vanzare vor fi vandute, primii care isi vor incasa banii vor fi Banca Comerciala Carpatica, sucursala Iasi, si George Becali. Dupa acestia, isi vor recupera banii statul si primariile din Targu Frumos, Ion Neculce, Letcani si ceilalti.

Avicola SA a intrat in insolventa pe data de 27 mai, iar ca administrator judiciar a fost numit Management Reorganizare si Lichidare SRL. Planurile conducerii si ale administratorului judiciar sunt de a valorifica terenurile de la cele sase ferme din comuna Letcani, unde a fost situata initial ferma. In urma cu doi ani, conducerea firmei a decis relocarea producatorului de pui, in comuna ieseana Razboieni. Declansarea crizei a dat peste cap planurile lui George Becali, obligat sa faca investitii in noi ferme la Razboieni, dar fara sa poata valorifica din activele imobiliare de la Letcani, ceea ce a facut sa apara si problemele financiare, care s-au agravat ulterior.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...