Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Incepe batalia pe activele societatii avicola sa iasi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

126 de companii s-au inscris pe lista creditorilor, care cer de la Avicola Iasi, 57,25 milioane de lei. Primele active scoase la vanzare vor fi sase ferme, cu o suprafata totala de 23 de hectare.

Societate, detinuta de europarlamentarul George Becali, a intrat in insolventa si spera ca prin valorificarea unor active imobiliare sa isi achite datoriile catre creditori si sa acumuleze resurse financiare pentru a relua activitatea. In tabelul creantelor societatii s-au inscris in total 126 de creditori, care cer de la societatea ieseana 57,25 milioane de lei. Daca activele scoase la vanzare vor fi vandute, primii care isi vor incasa banii vor fi Banca Comerciala Carpatica, sucursala Iasi, si George Becali. Dupa acestia, isi vor recupera banii statul si primariile din Targu Frumos, Ion Neculce, Letcani si ceilalti.

Avicola SA a intrat in insolventa pe data de 27 mai, iar ca administrator judiciar a fost numit Management Reorganizare si Lichidare SRL. Planurile conducerii si ale administratorului judiciar sunt de a valorifica terenurile de la cele sase ferme din comuna Letcani, unde a fost situata initial ferma. In urma cu doi ani, conducerea firmei a decis relocarea producatorului de pui, in comuna ieseana Razboieni. Declansarea crizei a dat peste cap planurile lui George Becali, obligat sa faca investitii in noi ferme la Razboieni, dar fara sa poata valorifica din activele imobiliare de la Letcani, ceea ce a facut sa apara si problemele financiare, care s-au agravat ulterior.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...