Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Incepe batalia pe activele societatii avicola sa iasi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

126 de companii s-au inscris pe lista creditorilor, care cer de la Avicola Iasi, 57,25 milioane de lei. Primele active scoase la vanzare vor fi sase ferme, cu o suprafata totala de 23 de hectare.

Societate, detinuta de europarlamentarul George Becali, a intrat in insolventa si spera ca prin valorificarea unor active imobiliare sa isi achite datoriile catre creditori si sa acumuleze resurse financiare pentru a relua activitatea. In tabelul creantelor societatii s-au inscris in total 126 de creditori, care cer de la societatea ieseana 57,25 milioane de lei. Daca activele scoase la vanzare vor fi vandute, primii care isi vor incasa banii vor fi Banca Comerciala Carpatica, sucursala Iasi, si George Becali. Dupa acestia, isi vor recupera banii statul si primariile din Targu Frumos, Ion Neculce, Letcani si ceilalti.

Avicola SA a intrat in insolventa pe data de 27 mai, iar ca administrator judiciar a fost numit Management Reorganizare si Lichidare SRL. Planurile conducerii si ale administratorului judiciar sunt de a valorifica terenurile de la cele sase ferme din comuna Letcani, unde a fost situata initial ferma. In urma cu doi ani, conducerea firmei a decis relocarea producatorului de pui, in comuna ieseana Razboieni. Declansarea crizei a dat peste cap planurile lui George Becali, obligat sa faca investitii in noi ferme la Razboieni, dar fara sa poata valorifica din activele imobiliare de la Letcani, ceea ce a facut sa apara si problemele financiare, care s-au agravat ulterior.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...