Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Indagra 2013 și-a deschis porțile

Autor: Meat MIlkjoi, 31 octombrie, 2013

Ieri, în cadru festiv, cel mai mare târg dedicat fermierilor din România, dar și industriei alimentare și celei a ambalajelor și-a deschis porțile. Momentul inaugural a fost precedat de o conferință la care, printre alții, au participat Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloș, și Ministrul Agriculturii, Daniel Cosntantin.

IND2În cuvântul pe care l-a rostit în fața unei numeroase asistențe reprezentată de oficiali ministeriali, reprezentanți ai principalelor federații și asociații profesionale și de fermieri din România, Dacian Cioloș s-a referit pe scurt la programele de finanțare care urmează a fi puse în aplicare în perioada 2014-2020, punând accentul pe facilitățile de care se vor bucura fermierii români, în comparație cu fermierii celorlalte state membre ale Uniunii Europene. Specific, Dacian Cioloș a afirmat că se vor avea în vedere măsuri de sprijin pentru sectorul de producție a laptelui.

La rândul său, Daniel Constantin a anunțat în premieră lansarea unui program național de sprijinire a fermierilor producători de lapte, program care a fost sugerat, în concepția sa, de APRIL, în colaborare cu mai multe organizații de fermieri. Totodată, Daniel Constantin a făcut un foarte scurt bilanț al verii agricole 2013, afirmând că producțiile realizate sunt cât se poate de îmbucurătoare, demonstrând capacitatea agriculturii românești.

Ulterior conferinței, ministrul Agriculturii a tăiat panglica inaugurală, după care a vizitat standurile din incinta Romexpo.

Un moment aparte l-a constituit deschiderea pavilionului național al Franței, la festivitate participând și premierul Victor Ponta. Franţa este prezentă la târgul internaţional de agricultură INDAGRA cu 28 de companii din domenii variate în care excelează, a declarat, miercuri, ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, la deschiderea pavilionului Franţei.

„Pavilionul Franţei de la Indagra cuprinde 28 de firme, din care 10 sunt prezente pentru prima dată în România şi aceasta este dovada că, în ciuda crizei, relaţiile dintre Franţa şi România durează şi se dezvoltă în continuare. Acest pavilion este simbolic pentru diversitatea activităţii economice şi agrare, dar şi pentru oferta franceză în domeniul irigaţiilor, o tematică de mare actualitate pentru România, oferta de utilaje agricole, genetică, producţie de seminţe, practic din domenii variate în care Franţa excelează”, a spus ambasadorul Franţei în România.

Pentru început, să remarcăm faptul că, spre deosebire de alți ani, numărul companiilor furnizoare de tehnologie destinată inustriei alimentare pare să fi crescut, organizarea acestei ediții fiind, deocamdată, superioară celei de anul trecut.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...