Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Indagra 2017: Karpaten Meat sau, mai precis, ”Angus de România”

Autor: meatmilkluni, 30 octombrie, 2017

În cele cinci zile ale târgului Indagra, din acest an, nu a fost absolut de mirare faptul că standul companiei Karpaten Meat a fost mereu plin de vizitatori, actuali sau viitori parteneri de afaceri.

 

Ca noutate absolută, prin vocea domnului Iulian Stancu-Beef Sales Manager al firmei, Karpaten Meat a anunțat cu această ocazie  lansarea unei platforme on-line, mai precis, un adevărat shop on-line de comercializare a cărnii Angus, compania având posibilitatea de a onora orice comandă, în orcare colț al țării, în cca 2-4 zile, transportul fiind efectuat cu autospeciale care au capacitatea ca timp de 36 de ore să asigure o temperatură de 0 grade C.

 

Referindu-se la activitatea firmei, domnul Stancu a declarat special pentru Meat.Milk. că, în momentul de față, Karpaten Meat are un efectiv de 7.000 de bovine din rasa Angus, din care 3.500 evectiv matcă.

 

Însă, cel mai important lucru este renumele pe care acest tip de carne și l-a făcut în occident. După cum a aformat domnul Iulian Stancu, exporturile reprezintă acum 75 % din totalul producției iar, de exemplu, consumatorii din Germania sau din Elveția au început să solicite în magazine ”Angus de România”, dovadă a calității de excepție a cărnii.

 

Ca proiect de viitor, domnul Stancu a anunțat că firma pe care o reprezintă intenționează ca, în viitorul apropiat, să pună în funcțiune propriul abator.

C.E.: În 2016, România s-a clasat pe locul 8 în UE, la producția agro-zootehnică
Autor: Nora Marin  /   luni, 27 noiembrie 2017

În ziua de 26 noiembrie a.c., Eurostat și Comisia Europeană au dat publicității sinteza datelor statistice pe anul 2016, după ce au fost colectate datele complete de la fiecare stat membru al Uniunii Europene, datele fiind publicate de Farmers Weekly.   Astfel, în Uniunea Europeană, producția agricolă totală a scăzut în...

INSSE: Sacrificările și producția de carne în septembrie (Infografic)
Autor: meatmilk  /   luni, 13 noiembrie 2017

Conform ultimului infografic emis de INSSE, în luna septembrie 2017 faţă de aceeaşi lună a anului  anterior, numărul bovinelor sacrificate a scăzut  cu 16,7%.   În  luna  septembrie  2017  faţă  de  luna  august  2017,  numărul  sacrificărilor  şi    ...