Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Indagra 2017: Mirdatod a demarat exportul de lactate în Statele Unite

Autor: meatmilkvineri, 27 octombrie, 2017

Și în acest an, standul companiei Mirdatod a fost vizitat de numeroși oaspeți ai târgului Indagra Food, stand care, ca de fiecare dată, a fost organizat în zona produselor tradiționale.

 

Nu e deloc de mirare acest lucru, atâta vreme cât compania mureșeană este unul dintre procesatorii de lapte care produce lactate la cele mai înalte standarde, din cel mai bun lapte, provenit de la văzuțe crescute în regim bio, pe pășuni de înaltă altitudine.

 

Dovadă și recunoașterea internațională, prin certificarea europeană pe care, după cum știm cu toții, a primit-o pentru vestita Telemea de Ibănești.

 

Prezent la stand, domnul Nicu Bumb-Inginer Șef al companiei, a declarat bucuros pentru revista Meat.Milk. că, în urma participării la Anuga, compania Mirdatod a încheiat nu mai puțin de nouă contracte de export, inclusiv cu Statele Unite ale Americii.

 

Tot domnul Bumb a declarat că Mirdatod va începe în curând o campanie de informare și mediatizare a calităților pe care le are Telemeaua de Ibănești, dar și celelalte produse fabricate în propria unitate, campanie care se va derula în țări ale Uniunii Europene și care va beneficia de fonduri europene de promovare, lucru pe care l-au aflat cu bucurie și domnii Valer Sician-Director General al Semtest BVN Mureș, și Claudiu Frânc-Președinte al FCBR, care vizitau și dânșii standul firmei.

INSSE: Producția de lapte și lactate în august 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 11 octombrie 2018

(Comunicat) În luna august 2018, cantitatea de lapte colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 7,6% faţă de luna iulie 2018 și a crescut cu 9,7% faţă de luna august 2017.   Cantitatea de lapte colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare...

INSSE: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna august
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 octombrie 2018

(Comunicat) În luna august 2018 faţă de luna iulie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine şi caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine şi la porcine.   În comparaţie cu luna august 2017, numărul sacrificărilor a crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări, iar pentru...