Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Indagra 2018: Centenar fără lapte și lactate!!!???

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 31 octombrie, 2018

Debutul târgului Indagra 2018 a avut darul de a ne lăsa un gust amar, dar de la bun început ținem să precizăm că Romexpo nu a avut nicio vină pentru acest lucru. Iată lucrurile, iată faptele.

 

Anunțat cu surle și trâmbițe în mesaje pe mail-urile de serviciu, în ziua de 31 octombrie, adică, în ziua inaugurală a târgului, trebuia să aibă loc simpozionul (conferința?) cu titlul Centenarul Produselor Românești. Trăiască! În mesaje, desigur, programul: vorbitori, teme, discuții.

 

Ne aruncăm un ochi peste misivă și, ce vedem? În afară de un reprezentant al asociației Holstein.ro, nimeni altcineva din sectorul laptelui și lactatelor nu a fost invitat să participe. Cel puțin, așa a reieșit din program.

 

Acum, desigur, înțelegem faptul că firma organizatoare a invitat pe cine a vrut, potrivit propriilor interese. Dar, de vreme ce, la Parteneri de organizare, apare și Ministerul Agriculturii, nimeni de acolo nu s-a gândit să obiecteze, față de program? Nimeni n-o fi spus: Bine, măi, fraților, dar ce sărbătoare mai e și asta, fără Industria laptelui și a lactatelor?

 

Poate că, în ăștia 100 de ani, pe care, cu chiu cu vai ne prefacem că îi sărbătorim, de la Marea Unire, văcarii României n-au avut nicio importanță. Poate că brânza românească și cașcavalul românesc pute unuia sau altuia. Poate că toți aceia care lucrează în cel de-al doilea sector ca importanță din Industria Alimentară a României, după cel al cărnii, adică, în sectorul lactatelor, fie ei fermieri producători de lapte, fie procesatori, nu merită a participa la sărbătoare, nu merită sărbătoriți! Poate că așa au gândit organizatorii acestui moment din caledarul târgului.

Păcat! Mare păcat!

 

Deși eram invitați, nu am participat. Aveam alte lucruri mai bune de făcut. Ce-o fi fost acolo, ei știu. Dar, prin această gravă omisiune, le va rămâne o pată în biografia personală. Cine știe, poate că, peste înză 100 de ani, lăptarii amărâtei ăsteia de țări vor primi recunoașterea pe care și acum ar fi trebuit să o merite.

Copiii fără lapte și capul fără minte!
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 5 iulie 2019

Se știa de multă vreme că România are un deficit bugetar uriaș. Asta, din cauza unei politici economice total greșite, o politică bazată pe pomeni, nu pe eficiență, o politică bazată pe împrumuturi, nu pe sprijinirea producției, o politică bazată pe... ce mai tura-vura, o politică a lui ”dă și mie!”   Unii...

În rândul lumii, nu în afara ei
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 17 mai 2019

”Protejarea interesului național în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”, acesta este titlul ediției din 2019 a Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. Recunosc, tema este incitantă și pe marginea ei se poate discuta mult și bine, nu doar într-o ediție de conferință, mai ales că ea cuprinde și o capcană....