Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Indagra 2019: Pentru Rota Guido, bunăstarea animalelor și sustenabilitatea sunt principii de bază

Autor: meatmilkvineri, 1 noiembrie, 2019

Una dintre cele mai importante companii furnizoare de echipamente pentru zootehnie, Rota Guido, din Italia, care este prezentă și pe piața din România de ani buni, participă și în acest an la târgul Indagra, acolo unde are amenajat un stand în pavilionul C1.

 

Din declarațiile oferite de doamna Claudia Cădar și domnul Volta Giuseppe, manageri ai firmei, s-a desprins informația potrivit căreia, în prezent, oferta de produse și servicii cu marca Rota Guido se subsumează conceptelor de bunăstare animală și sustenabilitate.

 

Tocmai de aceea, zotehniștilor din România le sunt oferite proiecte sustenbaile care vizează creșterea bunăstării prin creșterea controlului microclimatului în adăposturi, fapt care reduce stresul animalelor, știindu-se că aceasta este una dintre cauzele majore de diminuare a performanței fermelor zootehnice.

 

O altă noutate o reprezintă instalațiile de curățare a dejecțiilor, dar și de compostare a acestora, pregătindu-le perfect pentru reintegrarea în fluxul agricol, precum și accentul pus pe instalațiile de producție a biogazului, fapt care poate aduce beneficii suplimentare proprietarilor de ferme zootehnice și nu numai.

 

Cât privește evoluția afacerilor, la nivel internațional, acestea au avut o creștere spectaculoasă, cele din România așteptându-se la finalul anului să fie cu 20 % mai mari, decât anul trecut.

Ventilarea adăposturilor pentru animale în sistem ACNV
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 19 septembrie 2019

Ventilarea adăposturilor pentru animale este deosebit de importantă în asigurarea bunăstării acestora. Tocmai de aceea, problema este atent și permanent studiată de către specialiști. Unul dintre aceștia, mai precis, expertul în managementul suinelor, John Gadd, de la Universitatea din Dublin, opinează că sistemele de ventilație...

Fermierii și procesatorii pot achiziționa grajduri și hale fără procedura de achiziții
Autor: meatmilk  /   luni, 8 iulie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a actualizat Baza de date cu prețuri de referințăprin introducerea unor noi categorii de elemente, respectiv hale și grajduri. Astfel, pe pagina oficială de internet, www.afir.info, a fost publicată cea mai recentă versiune a Ghidului bazei de date cu prețuri de referință...