Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

India, al treilea exportator de carne de vita in 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, citand Curierul National, Ashoo Mongia, in varsta de 33 de ani, sef al unei echipe de voluntari care se ocupa cu protectia vacilor, verifica cu regularitate mai multe magazine si piete din Delhi in cautarea de produse alimentare care contin carne de vita.

In urma cu 15 ani, Mongia si echipa sa de 120 de voluntari s-au aruncat intr-o lupta cu industria carnii din India de aproximativ 1 miliard de dolari, unde comertul ilegal de carne de vita este in crestere si sfideaza traditia hindusa – conform careia vaca reprezinta un animal sfant.

In acest an, India va inlocui Statele Unite, devenind al treilea cel mai mare exportator mondial de carne de vita, dupa Brazilia si Australia. Doar in prima jumatate a anului 2012, India a exportat carne in valoare de 1,24 miliarde de dolari, iar pana la sfarsitul anului se estimeaza o crestere de 30% a veniturilor obtinute in 2010, potrivit unui studiu al unei Federatii de export de carne de vita din SUA.

In timp ce cea mai mare parte a exporturilor din India este reprezentata de carnea de bivol pentru Orientul Mijlociu si pietele din Asia de Sud-Est, clasa de mijloc in crestere din tarile arabe a declansat o noua pofta pentru carnea de vita. Cresterea cererii ar putea face din India cel mai mare exportator mondial de carne de vita pana in 2013, conform USDA.

Dar, in timp ce India continua lupta pentru dominatia economica si politica in Asia de Sud, exista ingrijorarea potrivit careia traditia hindusa ar putea afecta cresterea industriei in viitor, in special in state cum ar fi Kerala si Bengalul de Vest, unde sacrificarea bovinelor este legala.

„Carnea de vita ar putea fi o afacere foarte profitabila in India”, a declarat dr. S.K. Ranjhan, director al Hind Agro Industries Limited, care considera ca atitudinile religioase sunt un obstacol in fata unor oportunitati de afaceri.

„Cred ca in 5-10 ani de-acum incolo, oamenii nu vor mai fi atat de scandalizati de comertul carnii de vita”, a adaugat acesta.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...