Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Indicatia geografica protejata, dezbatuta fierbinte in marea britanie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform unei declaratii publice a Departamentului pentru Mediul de Afaceri din Alimentatie si spatiul Rural (DEFRA), institutia a limitat numarul dosarelor avizate pentru a fi inaintate Uniunii Eurpene, in vederea obtinerea Indicatiei Geografice Protejate (IGP), de catre unele mezeluri fabricate in marea Britanie.

DEFRA, autoritatea guvernamentala care avizeaza local cererile de inscriere a indicatiei geografice, in denumire si pe etichete, pentru produsele alimentare solicitante de IGP, la nivel european, a selectionat strict dosarele primite concluzionand ca, de aceasta data, exista prea multe variante

In aceste conditii, printre cei inlaturati de la posibilitatea obtinerii IGP s-au numarat si producatorii mezelurilor Lincolnshire, absente si de aceasta data (dupa o campanie de sapte ani) de la evaluarea facuta la nivel comunitar.

Mezelurile Lincolnshire sunt considerate produse traditionale britanice, fapt ce i-a determinat pe ecologistii locali sa se declare dezamagiti de decizia DEFRA, pe canalele mediatice. La randul sau, ministrul Alimentatiei si Agriculturii, Jim Paice, a declarat ca produsul britanic este remarcabil si se fac eforturi pentru aproteja patrimoniul local al anumitor alimente, prin statutul de IGP.

Insa Ministrul Jim Paice a tinut sa sublinieze ca reteta originala a produselor fabricate sub eticheta Mezeluri Lincolnshire este variabila, in functie de spatiile geografice in care este aplicata, in productia tinandu-se cont si de posibila afectare a afacerii si a locurilor de munca. (TS)

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...