Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Indicatie de protectie geografica pentru produsele din carne din europa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Globalmeatnews.com, Comisia Europeana a asigurat protectie legala pentru specialitatile din carne de capra si oaie din Portugalia si din carne de porc din Slovenia.

Acest lucru permite folosirea numelor pe piata numai daca produsele sunt facute in zona lor de origine si dupa tehnica de fabricare traditionala.

Autoritatile de la Bruxelles au adaugat in registrul sau de indicatii de protectie geografica (IPG) urmatoarele produse: produsul Cabrito do Alentejo din carne de capra din Portugalia (rasa Serpentina) si produsele din carne de oaie, Cordeiro Mirandes, tot din Portugalia (din zona Churra Galega Mirandesa) si Kraska, paceta din carne de porc uscata din Slovenia.

Cabrito do Alentejo este un produs cu un procent scazut de grasime si foarte fraged, datorita climatului specific si vegetatiei din Portugalia. Carnea de oaie, dupa cum afirma Comisia Europeana, este roz, foarte frageda, suculenta si foarte gustoasa, cu putina textura de muschi si grasime, datorita faptului ca fermierii din zona muntoasa din nord-estul Portugaliei isi hranesc animalele numai cu iarba.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...