Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Indicatie de protectie geografica pentru produsele din carne din europa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Globalmeatnews.com, Comisia Europeana a asigurat protectie legala pentru specialitatile din carne de capra si oaie din Portugalia si din carne de porc din Slovenia.

Acest lucru permite folosirea numelor pe piata numai daca produsele sunt facute in zona lor de origine si dupa tehnica de fabricare traditionala.

Autoritatile de la Bruxelles au adaugat in registrul sau de indicatii de protectie geografica (IPG) urmatoarele produse: produsul Cabrito do Alentejo din carne de capra din Portugalia (rasa Serpentina) si produsele din carne de oaie, Cordeiro Mirandes, tot din Portugalia (din zona Churra Galega Mirandesa) si Kraska, paceta din carne de porc uscata din Slovenia.

Cabrito do Alentejo este un produs cu un procent scazut de grasime si foarte fraged, datorita climatului specific si vegetatiei din Portugalia. Carnea de oaie, dupa cum afirma Comisia Europeana, este roz, foarte frageda, suculenta si foarte gustoasa, cu putina textura de muschi si grasime, datorita faptului ca fermierii din zona muntoasa din nord-estul Portugaliei isi hranesc animalele numai cu iarba.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...