Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Indicatie de protectie geografica pentru produsele din carne din europa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Globalmeatnews.com, Comisia Europeana a asigurat protectie legala pentru specialitatile din carne de capra si oaie din Portugalia si din carne de porc din Slovenia.

Acest lucru permite folosirea numelor pe piata numai daca produsele sunt facute in zona lor de origine si dupa tehnica de fabricare traditionala.

Autoritatile de la Bruxelles au adaugat in registrul sau de indicatii de protectie geografica (IPG) urmatoarele produse: produsul Cabrito do Alentejo din carne de capra din Portugalia (rasa Serpentina) si produsele din carne de oaie, Cordeiro Mirandes, tot din Portugalia (din zona Churra Galega Mirandesa) si Kraska, paceta din carne de porc uscata din Slovenia.

Cabrito do Alentejo este un produs cu un procent scazut de grasime si foarte fraged, datorita climatului specific si vegetatiei din Portugalia. Carnea de oaie, dupa cum afirma Comisia Europeana, este roz, foarte frageda, suculenta si foarte gustoasa, cu putina textura de muschi si grasime, datorita faptului ca fermierii din zona muntoasa din nord-estul Portugaliei isi hranesc animalele numai cu iarba.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...