Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Indicatie de protectie geografica pentru produsele din carne din europa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Globalmeatnews.com, Comisia Europeana a asigurat protectie legala pentru specialitatile din carne de capra si oaie din Portugalia si din carne de porc din Slovenia.

Acest lucru permite folosirea numelor pe piata numai daca produsele sunt facute in zona lor de origine si dupa tehnica de fabricare traditionala.

Autoritatile de la Bruxelles au adaugat in registrul sau de indicatii de protectie geografica (IPG) urmatoarele produse: produsul Cabrito do Alentejo din carne de capra din Portugalia (rasa Serpentina) si produsele din carne de oaie, Cordeiro Mirandes, tot din Portugalia (din zona Churra Galega Mirandesa) si Kraska, paceta din carne de porc uscata din Slovenia.

Cabrito do Alentejo este un produs cu un procent scazut de grasime si foarte fraged, datorita climatului specific si vegetatiei din Portugalia. Carnea de oaie, dupa cum afirma Comisia Europeana, este roz, foarte frageda, suculenta si foarte gustoasa, cu putina textura de muschi si grasime, datorita faptului ca fermierii din zona muntoasa din nord-estul Portugaliei isi hranesc animalele numai cu iarba.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....