Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Indicele fao a scazut in martie, dupa 9 luni de crestere constanta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

FAO, indicele preturilor la alimente la nivel global a scazut cu 2,9% in martie, dar este inca cu 39% mai mare decat cu un an in urma, scrie presa internationala.

David Hallam, director al FAO Comert si divizarea pietei a precizat ca ar fi prematur sa concluzionam ca aceasta este o inversare de trend ascendent.

Indicele FAO carne este de 169 de puncte in luna martie, adica modificat nesemnificativ fata de februarie 2011.

Indicele preturilor la cereale este in medie de 252 de puncte in luna martie, mai putin cu 2,6% decat in februarie, dar cu 60% mai mare decat in martie 2010. Preturile la orez, de asemenea, au scazut ca urmare a ofertei abundente din tarile exportatoare si a cererii de import lenta.

Indicele preturilor de grasimi a scazut cu 19 de puncte, adica 7%, in martie, intrerupind noua luni de cresteri consecutive.

FAO lactate – Indicele medie este de 234 de puncte in luna martie, cu 1,9% mai mic fata de februarie si 37 de procente peste nivelul din martie 2010.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...