Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Îndrumări de la IDF pentru determinarea purității laptelui

Autor: Maria Demetriadjoi, 29 august, 2019

Federația Internațională a Produselor Lactate (IDF), a emis un set de îndrumări cu privire la determinarea purității laptelui, oferind indicații suplimentare celor implicați în testarea laptelui și a produselor lactate.

 

Grăsimea este o componentă importantă a laptelui și a majorității produselor lactate. Cu toate acestea, prețul ridicat al grăsimii din lapte înseamnă că este susceptibil la înlocuirea cu alte grăsimi animale sau uleiuri vegetale.

 

Autorul principal al ghidului, dr. Alastair MacGibbon, a declarat: „Sectorul lactat este nevoit adesea să dovedească autenticitatea produsului său împotriva potențialului de alterare cu uleiuri vegetale sau alte grăsimi animale.

 

Oferind aceste informații și orientări suplimentare, ne propunem să-i ajutăm atât pe cei care au nevoie de o înțelegere generală pentru a interpreta rezultatele pe care le produce metoda de verificare. ”

 

Îndrumările sunt publicate în Buletinul IDF 499/2019: ”Îndrumări privind aplicarea practică a standardului IDF / ISO privind determinarea purității laptelui de lapte oferă îndrumări privind aplicarea practică a standardului internațional ISO 17678 | IDF 202 Lapte și produse lactate: Determinarea purității laptelui prin cromatografiere pe gaz , a cărei revizuire a fost publicată recent și este destinată să se adapteze variațiilor regionale, sezoniere și de furajare, în compoziția autentică a laptelui de lapte”.

 

Îndrumările își propun să ofere informații de fond pentru cei care efectuează testarea, pentru a permite metodei să fie mai ușor încorporată în laborator. În plus, sunt furnizate îndrumări privind interpretarea rezultatelor care ar putea ajuta managerii, clienții sau autoritățile de reglementare care trebuie să poată situa rezultatul în context.

 

De asemenea, se speră că o cunoaștere mai mare a testării și avantajele acesteia ar putea duce la înlocuirea unora dintre metodele de testare mai vechi utilizate în unele reglementări regionale cu acest standard IDF / ISO, crescând armonizarea sistemelor.

INS: Producția de lapte și lactate în luna iulie
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 septembrie 2019

(Comunicat) În luna iulie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a fost aproximativ constantă comparativ cu luna iunie 2019 și a scăzut cu 2,4% faţă de luna iulie 2018.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile...

Preţul cărnii de porc se va stabiliza
Autor: Nora Marin  /   vineri, 6 septembrie 2019

Potrivit Pig333, în august, prețul cărnii de porc de pe pieţele internaţionale a crescut cu numai 0,01 euro, fapt considerat drept excepțional, de către observatori.   Ce mai face China?   Însă, China a cumpărat de câteva săptămâni volume imense de porc (șuncă, spată, slănină de burtă), precum și produse...