Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Industria alimentara : consumul nu revine pe crestere pana la inceputul verii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Procesatorii din industria alimentara, citati de Ziarul Financiar, nu vad o revenire a consumului de alimente in 2010. Reprezentantii marilor companii din industrie – care asigura 11% din PIB – aproximativ 15 miliarde de euro – sustin ca scaderea va continua cel putin in prima jumatate a acestui an, chiar daca la valori mai mici decat in 2009.

Oamenii de afaceri si managerii companiilor din industria alimentara sustin ca aceasta scadere a consumului de alimente va fi determinata atat de lipsa proiectelor noi din constructii in 2010, cat si de lipsa de flexibilitate a bancilor in ceea ce priveste creditarea, de nevoia de a plati creditele accesate in anii precedenti si de cresterea ratei somajului. De exemplu, consumul de mezeluri s-a diminuat anul trecut, cu peste 10% comparativ cu aceeasi perioada din 2008, la aproximativ 700 mil. euro.

In plus, atat producatorii de carne de porc si pasare, cat si producatorii de lactate si legume-fructe nu vor mai beneficia incepand din acest an de o parte din subventiile acordate de Uniunea Europeana Romaniei in ultimii trei ani, in urma aderarii. Aceasta ar putea determina cresteri de preturi de pana la 20% la mai multe categorii de alimente si va reorienta consumatorii tot mai mult catre produsele ieftine si catre marcile private ale lanturilor de magazine din retailul modern.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...