Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Industria alimentara : consumul nu revine pe crestere pana la inceputul verii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Procesatorii din industria alimentara, citati de Ziarul Financiar, nu vad o revenire a consumului de alimente in 2010. Reprezentantii marilor companii din industrie – care asigura 11% din PIB – aproximativ 15 miliarde de euro – sustin ca scaderea va continua cel putin in prima jumatate a acestui an, chiar daca la valori mai mici decat in 2009.

Oamenii de afaceri si managerii companiilor din industria alimentara sustin ca aceasta scadere a consumului de alimente va fi determinata atat de lipsa proiectelor noi din constructii in 2010, cat si de lipsa de flexibilitate a bancilor in ceea ce priveste creditarea, de nevoia de a plati creditele accesate in anii precedenti si de cresterea ratei somajului. De exemplu, consumul de mezeluri s-a diminuat anul trecut, cu peste 10% comparativ cu aceeasi perioada din 2008, la aproximativ 700 mil. euro.

In plus, atat producatorii de carne de porc si pasare, cat si producatorii de lactate si legume-fructe nu vor mai beneficia incepand din acest an de o parte din subventiile acordate de Uniunea Europeana Romaniei in ultimii trei ani, in urma aderarii. Aceasta ar putea determina cresteri de preturi de pana la 20% la mai multe categorii de alimente si va reorienta consumatorii tot mai mult catre produsele ieftine si catre marcile private ale lanturilor de magazine din retailul modern.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...