Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Industria alimentara : consumul nu revine pe crestere pana la inceputul verii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Procesatorii din industria alimentara, citati de Ziarul Financiar, nu vad o revenire a consumului de alimente in 2010. Reprezentantii marilor companii din industrie – care asigura 11% din PIB – aproximativ 15 miliarde de euro – sustin ca scaderea va continua cel putin in prima jumatate a acestui an, chiar daca la valori mai mici decat in 2009.

Oamenii de afaceri si managerii companiilor din industria alimentara sustin ca aceasta scadere a consumului de alimente va fi determinata atat de lipsa proiectelor noi din constructii in 2010, cat si de lipsa de flexibilitate a bancilor in ceea ce priveste creditarea, de nevoia de a plati creditele accesate in anii precedenti si de cresterea ratei somajului. De exemplu, consumul de mezeluri s-a diminuat anul trecut, cu peste 10% comparativ cu aceeasi perioada din 2008, la aproximativ 700 mil. euro.

In plus, atat producatorii de carne de porc si pasare, cat si producatorii de lactate si legume-fructe nu vor mai beneficia incepand din acest an de o parte din subventiile acordate de Uniunea Europeana Romaniei in ultimii trei ani, in urma aderarii. Aceasta ar putea determina cresteri de preturi de pana la 20% la mai multe categorii de alimente si va reorienta consumatorii tot mai mult catre produsele ieftine si catre marcile private ale lanturilor de magazine din retailul modern.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...