Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Industria cărnii, în topul evazioniștilor!

Autor: Ilie Stoianjoi, 28 martie, 2013

”Sectoarele din agricultura cu cea mai mare evaziune sunt cele de legume-fructe, carne si panificatie, iar pentru carne si legume-fructe evaziunea este estimata, in total, la 400-600 de milioane de euro”, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, citat de Mediafax.

„Pe zona de carne si de legume-fructe nu avem o cuantificare exacta a evaziunii, dar cred ca pe zona de carne este undeva in jur de 200-300 de milioane de euro, iar pe legume-fructe cam aceeasi suma”, a afirmat Constantin. El a adaugat ca la panificatie evaziunea este de 80%.

Principala masura pentru combaterea evaziunii este, in opinia lui Constantin, reducerea TVA de la 24% la 9%.

„Eu cred ca daca vom reusi pe sectorul de panificatie sa reducem TVA de la 24% la 9%, nu putem sa vorbim de o evaziune fiscala in viitor mai mare de 10-15%, daca nu chiar s-o anihilam prin ceea ce vom face si cu organismele de control – ANAF, Garda Financiara. Nu ne vom margini doar la reducerea TVA, fara mecanisme suplimentare de control in piata”, a mai spus ministrul. (Mediafax)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...