Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Industria de frig va trebui să se adaptateze cerințelor de mediului

Autor: meatmilkmiercuri, 27 februarie, 2019

(Comunicat) Uniunea Europeană a luat măsuri pentru protejarea climei și reducerea gazelor cu efect de seră, astfel încât, pănă în 2030, să se reducă emisiile de gaze cu efect de sera cu două treimi față de nivelurile din 2014.

 

În septembrie anul trecut, a fost adoptat amendamentul Kigali la Protocolul de la Montreal, prin care se vatrece la o nouă etapă de reducere globală a gazelor cu efect de seră puternice (hidrofluorocarburilor-HFC). Ca urmare a noilor modificari, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019, toate guvernele și industriile relevante vor trebui să ia deja măsuri pentru a se asigura că se utilizează cele mai multe variante ecologice.

 

În acest context, agenții frigorifici naturali au redevenit un punct de mare interes în industrie. În România, procesul de trecere la agenți naturali este în plină desfășurare, iar noile tehnologii, precum și perfecționarea celor existente, vor determina proiectarea instalațiilor de frig pe noi principii, adaptate noilor cerințe de protecție a mediului în conjurător.

 

Toate noutățile din domeniu vor fi prezentate în cadrul evenimentului Agenți Frigorifici Naturali desfășurat la București în perioada 28-30 martie 2019, în cadrul căruia vor fi prezenți fabricanți renumiți din industria frigorifică.

 

Vor avea loc sesiuni de prezentari în care vor fi evidențiate avantajele utilizării agenților naturali: R290 -propan, R717 – amoniac, R744 – CO2 și a componentelor: compresoare, vaporizatoare, valve, elemente de control, principii de proiectare și utilizare, dar și elemente de siguranta. În paralel, vor fi expuse cele mai noi produse comercializate de către producătorii prezenți la eveniment.

 

În ultima zi a evenimentului, participanții vor aveaocazia să se întâlnească, în cadrul unui training pentru aplicații practice privind abordarea instalațiilor cu agenții naturali, cu Per Skaerbaek Nielsen, inginer cu o experiență practică de peste 30 ani în domeniu și, totodată, cel mai cunoscut specialist în practicile de utilizare a agenților frigorifici naturali.

 

Așadar, participanții la acest eveniment vor avea acces la informații de ultima oră și vor avea oportunitatea de a pune bazele unor viitoare parteneriate de afaceri.

 

Evenimentul este organizat de AB Tehnic Profesional (www.abtehnic.ro) și Frigo Consult Tehnic (www.ab-frigoconsult.ro) , iardetalii și altei nformații pot fi găsite accesând http://www.abtehnic.ro/eveniment/ sau site eveniment https://www.naturalrefrigerants.ro/

Domnul Ștefan Vârtaci a devenit colaborator al agenției infoGROUP și al revistei Meat.Milk
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Unul dintre cei mai mari specialiști din Industria alimentară românească, domnul Stefan Gheorghe Virtaci, a devenit colaborator al agenției infoGRPUP și al revistei Meat. Milk, urmând să reprezinte agenția în diverse relații contractuale, dar și să realizeze materiale editoriale.   Absolvent al ASE...

Concursul de rețete tradiționale din Banat ”Gustul ca patrimoniu”
Autor: meatmilk  /   vineri, 7 septembrie 2018

(Comunicat) La Pas / Slowing down este un proiect al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană și al Asociației CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș.   Concursul de rețete tradiționale Gustul ca patrimoniu este primul eveniment...