Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Inflatia si importurile de carne ale romaniei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Din tarile exportatoare de marfuri spre Romania, importam totodata inflatie, daca aceasta exista. Relaxarea cantitativa a principalilor pioni economici europeni si injectarea cu sume uriase a economiilor neperformante alimenteaza insa inflatia comunitara.

Potrivit BNR, atenuarea socurilor de oferta care s-au manifestat de-a lungul rundelor precedente de prognoza se asteapta plasarea ratei inflatiei pe o traiectorie dezinflationista, de la 7,9% la sfarsitul trimestrului II 2011, la un minim de 3% in aceeasi perioada a anului 2012.

Principiul preturilor comunicante din economie se distribuie pe verticala/orizontala. In Brazilia, spatiu economic de unde importam carne de pui si vita, cresterea preturilor a fost, in august 2011, de 7,3%. Totodata, in China inflatia a coborat la 6,2%, dar pretul pentru carnea de pui si cea de vita a crescut cu 29,3%.

In perspectiva, Romania are sansa istorica de a se apropia de inflatia zonei euro, conform declaratiei economistului-sef al Bancii Nationale a Romaniei,Valentin Lazea: Aceasta in conditiile in care Banca Centrala Europeana va fi obligata la o politica monetara pe termen lung. (TS)

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...