Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Inflatia si importurile de carne ale romaniei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Din tarile exportatoare de marfuri spre Romania, importam totodata inflatie, daca aceasta exista. Relaxarea cantitativa a principalilor pioni economici europeni si injectarea cu sume uriase a economiilor neperformante alimenteaza insa inflatia comunitara.

Potrivit BNR, atenuarea socurilor de oferta care s-au manifestat de-a lungul rundelor precedente de prognoza se asteapta plasarea ratei inflatiei pe o traiectorie dezinflationista, de la 7,9% la sfarsitul trimestrului II 2011, la un minim de 3% in aceeasi perioada a anului 2012.

Principiul preturilor comunicante din economie se distribuie pe verticala/orizontala. In Brazilia, spatiu economic de unde importam carne de pui si vita, cresterea preturilor a fost, in august 2011, de 7,3%. Totodata, in China inflatia a coborat la 6,2%, dar pretul pentru carnea de pui si cea de vita a crescut cu 29,3%.

In perspectiva, Romania are sansa istorica de a se apropia de inflatia zonei euro, conform declaratiei economistului-sef al Bancii Nationale a Romaniei,Valentin Lazea: Aceasta in conditiile in care Banca Centrala Europeana va fi obligata la o politica monetara pe termen lung. (TS)

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...