Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Inflatia si importurile de carne ale romaniei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Din tarile exportatoare de marfuri spre Romania, importam totodata inflatie, daca aceasta exista. Relaxarea cantitativa a principalilor pioni economici europeni si injectarea cu sume uriase a economiilor neperformante alimenteaza insa inflatia comunitara.

Potrivit BNR, atenuarea socurilor de oferta care s-au manifestat de-a lungul rundelor precedente de prognoza se asteapta plasarea ratei inflatiei pe o traiectorie dezinflationista, de la 7,9% la sfarsitul trimestrului II 2011, la un minim de 3% in aceeasi perioada a anului 2012.

Principiul preturilor comunicante din economie se distribuie pe verticala/orizontala. In Brazilia, spatiu economic de unde importam carne de pui si vita, cresterea preturilor a fost, in august 2011, de 7,3%. Totodata, in China inflatia a coborat la 6,2%, dar pretul pentru carnea de pui si cea de vita a crescut cu 29,3%.

In perspectiva, Romania are sansa istorica de a se apropia de inflatia zonei euro, conform declaratiei economistului-sef al Bancii Nationale a Romaniei,Valentin Lazea: Aceasta in conditiile in care Banca Centrala Europeana va fi obligata la o politica monetara pe termen lung. (TS)

Vizibilitatea mărcilor de lactate în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele...

Depunerea dosarelor pe Submăsura 17.1 se poate face până pe 30 noiembrie
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) AFIR reamintește fermierilor că dosarele pentru Submăsura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor se pot depune până cel târziu în data de 30 noiembrie 2019.   SCOPUL acestei submăsuri este:   - încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în...