Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Infoaliment-meat & milk 2012 opinii ale participantilor la final de eveniment

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Desi au trecut aproape doua saptamani de la incheierea Conferintei Internationale infoALIMENT-Meat & Milk 2012, agentia noastra continua sa primeasca opinii din partea participantilor.

Astfel, printr-un mesaj transmis pe mail, o reprezentanta a companiei Mach FTD a apreciat lista invitatilor drept foarte consistenta, iar participantul la eveniment, din partea firmei mai sus amintita, domnul Gabriel Andrei a apreciat drept excelenta organizarea Conferintei.

La randul sau, doamna Jeni Toma, expert in standardizare al Asociatiei de Standardizare din Romania a opinat ca intregul eveniment a fost un succes deosebit, cu teme foarte interesante de dezbatere, Conferinta derulandu-se in conditii excelente.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Infoaliment-meat&milk 2012: opinii ale participantilor, la final de eveniment

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Pe adresa agentiei infoALIMENT continua sa soseasca opinii despre Conferinta Internationala Meat&Milk 2012. Astfel, doamna Maria Luiza Mocofan, Șef al Departamentului Produse Proaspete al Carrefour, este de parere ca

evenimentul de la Poiana Brasov a fost un succes deosebit, organizarea lui fiind binevenita pentru reprezentantii retail-ului care, astfel, au avut ocazia de a dialoga cu procesatorii din zona de carne si lactate a Industriei alimentare romanesti, creand in acest fel premisele dezvoltarii de noi parteneriate sau a extinderii celor existente. Mai mult decat atat, reprezentanta Carrefour s-a declarat incantata de sectiunea infoTRIP, neezitand sa participe la vizitele de documentare.

Doamna Izabela Anghel, Manager de Export la Diversey Romania SRL a apreciat ca buna si foarte buna organizarea Conferintei, apreciind in mod deosebit participarea Secretarului de Stat Achim Irimescu si, desigur, informatiile furnizate de acesta cu privire la noua Politica Agricola Comuna. Asemenea majoritatii participantilor, si doamna Anghel a salutat organizarea sectiunii infoTRIP, sugerand in schimb acordarii unei mai mari atentii alcatuirii Mapei conferintei si a alegerii salilor de workshop.

Domnul Mihai Petcu, proprietar al fermei de vaci cu lapte Pantelimon, a opinat ca aceasta Conferinta a venit intr-un moment in care nimeni, in afara de infoALIMENT, nu se mai gandeste cu seriozitate la agricultura si zootehnie. Totodata, domnul profesor Petcu a apreciat ca deosebit de pozitiva lipsa de formalism a desfasurarii lucrarilor si faptul ca, in conditiile in care fermierii sunt disperati, acestia au avut posibilitatea de a-si spune pasurile raspicat, in fata reprezentantilor autoritatilor centrale.

Cat despre organizare, Mihai Petcu a acordat echipei infoALIMENT nota 10, adaugand: Va felicit pentru ca existati si pentru ca ati reusit sa adunati atata lume, sa puneti la un loc fermieri, procesatori si autoritati. Eu sunt sincer si realist si va spun ca la ultima intalnire LAPAR nu a participat nimeni din MADR, pe cand echipa infoALIMENT a reusit sa aduca secretari de stat, pe Presedintele ANPC, de la ANPM, ANSVSA, APIA, lucru care nu s-a mai intamplat demult in Romania.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Infoaliment-meat & milk 2012 opinii ale participantilor la final de eveniment

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Desi au trecut aproape doua saptamani de la incheierea Conferintei Internationale infoALIMENT-Meat & Milk 2012, agentia noastra continua sa primeasca opinii din partea participantilor.

Astfel, printr-un mesaj transmis pe mail, o reprezentanta a companiei Mach FTD a apreciat lista invitatilor drept foarte consistenta, iar participantul la eveniment, din partea firmei mai sus amintita, domnul Gabriel Andrei a apreciat drept excelenta organizarea Conferintei.

La randul sau, doamna Jeni Toma, expert in standardizare al Asociatiei de Standardizare din Romania a opinat ca intregul eveniment a fost un succes deosebit, cu teme foarte interesante de dezbatere, Conferinta derulandu-se in conditii excelente.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...