Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Infoaliment-meat & milk 2012: transparenta si credibilitatea procesatorilor de carne a fost tema sustinuta de reprezentantul ansvsa la conferinta infoaliment

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Una dintre prezentele de marca la Conferinta Internationala infoALIMENT a fost aceea a ANSVSA, reprezentata prin domnul director Constantin Savu.

Acesta a luat cuvantul in cadrul workshop-ului Fabrica de Carne-Procesatori din ziua de 14 iunie, dezbatand tema cu titlul Provocarea anului 2012: Transparenta si credibilitatea procesatorului roman.

Constantin Savu a insistat in cuvantul sau pe importanta actiunilor de prevenire si mai putin pe cea de control, subliniind necesitatea educarii atat a producatorilor, cat si a consumatorilor.

Nu mai putin importante au fost referirile la retail, la modul de depozitare si comercializare a produselor din carne si a normelor care trebuie respectate de toti operatorii economici din Industria alimentara.

Comunicarea profesorului Savu a iscat dezbateri aprinse cu asistenta, discutiile continuand si dupa terminarea atelierului. Trebuie amintit ca, pe parcursul Conferintei, reprezentantul ANSVSA a avut numeroase contacte atat cu fermieri, cat si cu procesatori din sectoarele de carne si lactate.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...