Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Infoaliment-meat & milk 2012: transparenta si credibilitatea procesatorilor de carne a fost tema sustinuta de reprezentantul ansvsa la conferinta infoaliment

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Una dintre prezentele de marca la Conferinta Internationala infoALIMENT a fost aceea a ANSVSA, reprezentata prin domnul director Constantin Savu.

Acesta a luat cuvantul in cadrul workshop-ului Fabrica de Carne-Procesatori din ziua de 14 iunie, dezbatand tema cu titlul Provocarea anului 2012: Transparenta si credibilitatea procesatorului roman.

Constantin Savu a insistat in cuvantul sau pe importanta actiunilor de prevenire si mai putin pe cea de control, subliniind necesitatea educarii atat a producatorilor, cat si a consumatorilor.

Nu mai putin importante au fost referirile la retail, la modul de depozitare si comercializare a produselor din carne si a normelor care trebuie respectate de toti operatorii economici din Industria alimentara.

Comunicarea profesorului Savu a iscat dezbateri aprinse cu asistenta, discutiile continuand si dupa terminarea atelierului. Trebuie amintit ca, pe parcursul Conferintei, reprezentantul ANSVSA a avut numeroase contacte atat cu fermieri, cat si cu procesatori din sectoarele de carne si lactate.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...