Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Infoaliment si fabrica de carne au participat la alimentaria 2012-barcelona

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Preocupate de extinderea relatiilor sale editoriale si comerciale, dar si de mai buna informare a celor care ne sunt clienti si cititori, agentia infoALIMENT si revista Fabrica de Lapte au participat la doua dintre cele mai importante manifestari expozitionale din lume, in speta, la targul international Alimentaria-Barcelona. Va prezentam mai jos principalele momente ale prezentei reprezentantilor nostri la aceasta manifestare.

Organizat pe o suprafata totala de 11.200 mp., salonul dedicat Industriei de procesare a carnii, Intercarn, a reunit peste 300 de producatori, cea mai consistenta prezenta fiind aceea a Chinei, despre care organizatorii au afirmat ca au fost atrasi ca un magnet. Prezente relevante s-au inregistrat si din partea delegatiilor din Uruguay, Italia, Olanda, Marea Britanie si Franta. De aceasta data si Romania a avut o prezenta consistenta in sectorul pavilionului national pus la dispozitie de organizatori.

Dintre companiile romanesti care au expus la Alimentaria 2012-Barcelona, amintim: Ion Mos, Inorogul, Angst, Caroli, Galli Gallo, Sergiana, Agricola International Bacau, Cosm-Farm, Avicarvil, Romaqua etc., firme care au atras la standurile lor mii de vizitatori care au apreciat in mod deosebit produsele acestora. Dealtfel, unul dintre momentele deosebite de la Intercarn s-a consemnat in seara de 27 martie, atunci cand, in spatiul rezervat companiilor noastre, s-a desfasurat Seara Romaneasca, in cadrul careia s-au degustat numeroase produse dar si vinuri romanesti, muzica ambientala fiind asigurata de tambalistul Marius Mihalache.

Cum era de asteptat, un spatiu generos a fost acordat firmelor din tara gazda. La confcarn, conferinta internationala dedicata problematicilor globale din industria de procesare a carnii, s-a relevat ca, numai in lunile iunie si iulie 2012, Spania a exportat produse din carne de porc in valoare de peste 35 de milioane de euro.

Alte date strategice oferite participantilor au subliniat ca: necesarul de carne se va dubla pana in anul 2050; exporturile din Uniunea Europeana cresc constant cu cate 2 %; Spania are un excendent la export de 1, 3 milioane de tone; Rusia ramane cel mai important importator mondial de carne de vita etc.

Delegatia redactiei noastre a fost condusa de doamna Director General Claudia Bocean, aceea care, in dialogul avut cu organizatorii, a stabilit ca, inca de la urmatoarea editie, agentia infoALIMENT si revista Fabrica de Lapte sa devina partener media al manifestarii.

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de tehnologii destinate industriei alimentare și, în special, celei de procesare a laptelui, la standul pe care îl va organiza în...

Meat Milk 2019: GrECo JLT va susține o prezentare în ședința generală din 30 mai
Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania GrECo JLT, va participa la Conferința Internațională Meat Milk 2019, care se va desfășura sub titlul ”Protejarea interesului național în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Conform programului, compania va susține o prezentare...