Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Infocarne.ro: evolutii pe piata mondiala a cerealelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul graului a scazut in ultima saptamana ca urmare a unui mediu financiar care nu a tinut cont de elementele fundamentale ale pietei si nici de incidentele climatice, releva o analiza a infocarne.ro. De curand, pozitiile detinute de fondurile de investitii au fost clar destinate vanzarilor. De asemenea, importantele cantitati de porumb vandute saptamana trecuta(cca 40.000 de contracte) au influentat toate pietele, chiar daca elementele fundamentale au ramas neschimbate.

In Europa incertitudinile climatice persista. Cele cateva furtuni si cantitatea de ploaie cazuta au avut menirea de a detensiona pietele, pe parcursul saptamanii anteriore, insa acestea nu au fost suficiente pentru a asigura reusita culturii, mai ales in tarile din nordul comunitar. Conditiile climatice sunt un element determinant pe pietele agricole, precizeaza sursa citata. Anuntul referitor la ploile cazute in regiunile de productie a graului de iarna, atat in Europa cat si in SUA, a determinat ca pretul porumbului sa scada la mijlocul saptamanii trecute, asa cum s-a intamplat si in cazul celorlalte produse agricole.

Si pretul orzului furajer a scazut semnificativ in ultima saptamana sub influenta celorlalte cereale. Volatilitatea a fost mare pe pietele agricole, iar vanzarile masive ale fondurilor financiare din Chicago au influentat pietele europene. Cumparatorii au inceput sa se pozitioneze ca urmare a incertitudinilor mari legate de nivelul randamentului, in timp ce producatorii sunt refractari in a incheia contractele mari in aceasta perioada.

Pretul uleiurilor vegetale a evoluat dezordonat. Pretul uleiului din soia a fost in crestere ca urmare a necesarului din ce in ce mai mare al Chinei. Cu toate ca necesarul acestei tari nu este integral acoperit, aceasta a anulat transportul unui cargou cu ulei de soia venit din tarile Americii de Sud, care este in prezent cel mai competitiv pe piata internationala.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...