Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Infocarne.ro: evolutii pe piata mondiala a cerealelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul graului a scazut in ultima saptamana ca urmare a unui mediu financiar care nu a tinut cont de elementele fundamentale ale pietei si nici de incidentele climatice, releva o analiza a infocarne.ro. De curand, pozitiile detinute de fondurile de investitii au fost clar destinate vanzarilor. De asemenea, importantele cantitati de porumb vandute saptamana trecuta(cca 40.000 de contracte) au influentat toate pietele, chiar daca elementele fundamentale au ramas neschimbate.

In Europa incertitudinile climatice persista. Cele cateva furtuni si cantitatea de ploaie cazuta au avut menirea de a detensiona pietele, pe parcursul saptamanii anteriore, insa acestea nu au fost suficiente pentru a asigura reusita culturii, mai ales in tarile din nordul comunitar. Conditiile climatice sunt un element determinant pe pietele agricole, precizeaza sursa citata. Anuntul referitor la ploile cazute in regiunile de productie a graului de iarna, atat in Europa cat si in SUA, a determinat ca pretul porumbului sa scada la mijlocul saptamanii trecute, asa cum s-a intamplat si in cazul celorlalte produse agricole.

Si pretul orzului furajer a scazut semnificativ in ultima saptamana sub influenta celorlalte cereale. Volatilitatea a fost mare pe pietele agricole, iar vanzarile masive ale fondurilor financiare din Chicago au influentat pietele europene. Cumparatorii au inceput sa se pozitioneze ca urmare a incertitudinilor mari legate de nivelul randamentului, in timp ce producatorii sunt refractari in a incheia contractele mari in aceasta perioada.

Pretul uleiurilor vegetale a evoluat dezordonat. Pretul uleiului din soia a fost in crestere ca urmare a necesarului din ce in ce mai mare al Chinei. Cu toate ca necesarul acestei tari nu este integral acoperit, aceasta a anulat transportul unui cargou cu ulei de soia venit din tarile Americii de Sud, care este in prezent cel mai competitiv pe piata internationala.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...