Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Infocarne.ro: evolutii pe piata mondiala a cerealelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pretul graului a scazut in ultima saptamana ca urmare a unui mediu financiar care nu a tinut cont de elementele fundamentale ale pietei si nici de incidentele climatice, releva o analiza a infocarne.ro. De curand, pozitiile detinute de fondurile de investitii au fost clar destinate vanzarilor. De asemenea, importantele cantitati de porumb vandute saptamana trecuta(cca 40.000 de contracte) au influentat toate pietele, chiar daca elementele fundamentale au ramas neschimbate.

In Europa incertitudinile climatice persista. Cele cateva furtuni si cantitatea de ploaie cazuta au avut menirea de a detensiona pietele, pe parcursul saptamanii anteriore, insa acestea nu au fost suficiente pentru a asigura reusita culturii, mai ales in tarile din nordul comunitar. Conditiile climatice sunt un element determinant pe pietele agricole, precizeaza sursa citata. Anuntul referitor la ploile cazute in regiunile de productie a graului de iarna, atat in Europa cat si in SUA, a determinat ca pretul porumbului sa scada la mijlocul saptamanii trecute, asa cum s-a intamplat si in cazul celorlalte produse agricole.

Si pretul orzului furajer a scazut semnificativ in ultima saptamana sub influenta celorlalte cereale. Volatilitatea a fost mare pe pietele agricole, iar vanzarile masive ale fondurilor financiare din Chicago au influentat pietele europene. Cumparatorii au inceput sa se pozitioneze ca urmare a incertitudinilor mari legate de nivelul randamentului, in timp ce producatorii sunt refractari in a incheia contractele mari in aceasta perioada.

Pretul uleiurilor vegetale a evoluat dezordonat. Pretul uleiului din soia a fost in crestere ca urmare a necesarului din ce in ce mai mare al Chinei. Cu toate ca necesarul acestei tari nu este integral acoperit, aceasta a anulat transportul unui cargou cu ulei de soia venit din tarile Americii de Sud, care este in prezent cel mai competitiv pe piata internationala.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...