Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Informare de presa: Intalnirea dintre ansvsa si reprezentantii turci privind exportul de carne din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat de presa, Secretarul de Stat, Achim Irimescu, a avut o intalnire cu o delegatie din Republica Turcia condusa de directorul general in cadrul Ministerului Alimentatiei, Agriculturii si ªeptelului, Habib CAN, si Excelenta Sa Ambasadorul Republicii Turcia, Ömür ªölendil. Intalnirea a avut loc marti, 10 iulie 2012, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si a beneficiat si de prezenta presedintelui Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA, Mihai Turcanu.

Principala tema abordata in cadrul intalnirii a fost reprezentata de demersurile intreprinse pentru ridicarea restrictiilor aplicate de Turcia la importul si tranzitul, pe teritoriul propriu, al carnii de ovine si bovine, precum si al bovinelor si ovinelor vii avand ca origine Romania.
Membrii delegatiilor au discutat pe marginea rapoartelor transmise de ANSVSA catre Oficiul International de Epizootii (OIE) privind zonele afectate de scrapie la ovine.

Participantii la discutii au decis ca in baza acestor rapoarte se pot stabili zonele libere de scrapie si se pot admite importurile in Turcia. Totodata, Romania, ca tara membra a Uniunii Europene, respecta regulamentele si standardele europene privind siguranta alimentara. In continuare, oficialii romani au asigurat delegatia turca de intreaga colaborare in vederea reluarii intr-un timp cat mai scurt a exporturilor de ovine (vii si carcasa) in Turcia.

Un alt subiect deosebit de important dezbatut de cele doua delegatii a fost cooperarea bilaterala in domeniul agriculturii. In acest sens, reprezentantul MADR a propus oficialului turc organizarea unei intalniri trilaterale intre ministrii agriculturii din Romania, Turcia si Bulgaria, pentru consolidarea relatiilor si cooperarii agricole intre cele trei state.

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...