Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Informare de presa: Intalnirea dintre ansvsa si reprezentantii turci privind exportul de carne din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat de presa, Secretarul de Stat, Achim Irimescu, a avut o intalnire cu o delegatie din Republica Turcia condusa de directorul general in cadrul Ministerului Alimentatiei, Agriculturii si ªeptelului, Habib CAN, si Excelenta Sa Ambasadorul Republicii Turcia, Ömür ªölendil. Intalnirea a avut loc marti, 10 iulie 2012, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si a beneficiat si de prezenta presedintelui Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA, Mihai Turcanu.

Principala tema abordata in cadrul intalnirii a fost reprezentata de demersurile intreprinse pentru ridicarea restrictiilor aplicate de Turcia la importul si tranzitul, pe teritoriul propriu, al carnii de ovine si bovine, precum si al bovinelor si ovinelor vii avand ca origine Romania.
Membrii delegatiilor au discutat pe marginea rapoartelor transmise de ANSVSA catre Oficiul International de Epizootii (OIE) privind zonele afectate de scrapie la ovine.

Participantii la discutii au decis ca in baza acestor rapoarte se pot stabili zonele libere de scrapie si se pot admite importurile in Turcia. Totodata, Romania, ca tara membra a Uniunii Europene, respecta regulamentele si standardele europene privind siguranta alimentara. In continuare, oficialii romani au asigurat delegatia turca de intreaga colaborare in vederea reluarii intr-un timp cat mai scurt a exporturilor de ovine (vii si carcasa) in Turcia.

Un alt subiect deosebit de important dezbatut de cele doua delegatii a fost cooperarea bilaterala in domeniul agriculturii. In acest sens, reprezentantul MADR a propus oficialului turc organizarea unei intalniri trilaterale intre ministrii agriculturii din Romania, Turcia si Bulgaria, pentru consolidarea relatiilor si cooperarii agricole intre cele trei state.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...